Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan kell a szoptatást...

Hogyan kell a szoptatást tápszerrel pótolni?

Figyelt kérdés

12 hetes a babám és úgy néz ki kevés a tejem. Már nagyon sok mindent kipróbáltam, de semmi nem volt jó. Most már két napja elég nyugtalan, sokat sír, keveset alszik. Eddig átaludta az éjszakát, most kétszer felébred enni. Ezert gondoltam, hogy elkezdjük a tápszertt. De hogyan? Megmaradnak a szoptatások és kiegeszitem, vagy egy- egy teljes evést tápszerrel helyettesitek?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2012. máj. 1. 18:14
 1/10 anonim ***** válasza:
69%
Altalaban ugy szoktak, hogy megszoptatjak a babat, majd elkeszitenek pl. 100 mili tapszert es abbol annyit iszik meg, amennyi jol esik neki. Vagyis csak szopi utan adj potlast, ne elotte vagy foleg ne helyette. :-)
2012. máj. 1. 18:52
 2/10 anonim ***** válasza:
71%
Szia,én minden szoptatás után adtam neki tápot.Később ahogy fogyott a tej,már hagytam ki szopit és olyankor csak tápot kapott.
2012. máj. 1. 18:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Igaza van az elsőnek,ameddig csak tudod szoptasd a babát és csak utána kapjon tápot.Én még akkor is szoptattam amikor már csak 3 kortyot tudott kiszivni és csak utána pótoltam rá. A vége felé már csak este volt az a 3 korty de még akkor is szoptattam.Akkor hagytam abba mikor már csak egy korty jött este.
2012. máj. 1. 19:01
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszaitokat! És a szoptatás ilyenkor váltott cicivel vagy minden evésnél mindkét cicivel kínáljam meg?
2012. máj. 1. 19:29
 5/10 anonim ***** válasza:
Mehet nyugodtan ket cicibol minden alkalommal. :-)
2012. máj. 1. 20:44
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi! :) A két ciciből szoptatás elvileg serkenti a tejtermelést?
2012. máj. 1. 22:56
 7/10 anonim ***** válasza:

Én csak váltott ciciből bírtam szoptatni mert ha egyszerre odaadtam mindkettő cicit akkor következő etetésnél még nem volt tejem egyik ciciben sem.Ha neked megy akkor csináld úgy,ki kell tapasztalni.

második és harmadik válaszoló voltam

2012. máj. 2. 10:45
 8/10 xStefix ***** válasza:

Kérdező, szerintem ne adj egyelőre tápot, se szopi helyett, se utána! Pár napig próbáld a babádat minden alkalommal mindkét melledre rátenni, akkor is, ha teljesen kieszi mindkettőt. És akkor is, ha nagyon gyakran, akár óránként kér szopizni. A tej ugyanis csak napok alatt fog megnőni, nem egyik alkalomról a másikra! (ez a 2. válaszolónak is szól) Idő kell, amíg a tested "kapcsol" - addig viszont készülj, hogy az átmeneti tejhiánytól nyűgösebb lehet a babád; de ez természetes ilyenkor, nem szabad emiatt megijedni vagy elkeseredni. Főleg nem "elérzékenyülni" a tápszer irányába. :)

Persze te látod majd, hogyan alakulnak a dolgok nálatok, de azért tartsd észben, hogy amennyi tápszert adsz egyik nap, következő nap annyival kevesebb tejed lesz összességében - vagyis, magatoknak húzod el a tejszaporítást, ha úgy adsz neki pótlást, hogy kevésbé lenne rá szükség. Próbáld türelemmel és nyugalommal viselni ezt a szakaszt, mert néhány nap múlva javulni fog.

Egyébként ez az ún. 3 hónapos növekedési ugrás, aminél most jártok, ezért tapasztalod azt, amit. Legközelebb 6 hósan lesz még egy ilyen, akkor is ilyesmire lehet majd számítani. Ilyenkor a gyakori szoptatás lesz a leghatékonyabb serkentő.

2012. máj. 2. 15:12
 9/10 anonim ***** válasza:

Ilyenkor van fejlödési ugràs 12 hetesen. Az èn babàmnàl iz igy volt. Òrànkènt kèrt enni nappal ès èjjel is. 2-3 nap ès rendezödött! Van akinek 1 hèt mig beàll.

Ha mèg igyis kevès akkor tàpszert szoptatàs utàn adj neki.

2012. máj. 2. 21:34
 10/10 anonim ***** válasza:

Elözö vagyok. Èn egyszer egyikböl szoptatom, következö evèsnèl a màsikbòl.

5 hòs kiscsaj anyòcàja :)

2012. máj. 2. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!