Ha fogy a tejed pótolod tápszerrel, vagy abbahagyod a szoptatást és csak tápszerezed?
Az egyik ismerősöm mesélte, hogy beszélt egy szülésznővel és ő mondta neki hogy ne "keverje" az anyatejet a tápszerrel...!
Mit gondoltok erről? Lehet benne valami?
Az anyatejet addig, amíg csak egy cseppet is tudsz adni. Vagy amíg elfogadja. Sztem.
Ha fogyott a tejem, akkor én többet szoptattam, fejtem és visszajött. Nem olyan bonyolult dolog ez. Egy-két hétig ki lehet bírni, hogy gyakrabban szoptat az ember. Ha ennyi idő alatt sincs változás, akkor jöhet a pótlás. De nema helyettesítés....
Mit nem értesz rajta?
Bimbóvédővel kell szoptatnom és látom mikor van tejem és mikor nincs...! A másik meg az ha menyomtam eddig a bimbóm mindig jött ki belőle tej, tegnap este nem! Meg a gyereken is láttam...hiába volt 2 és fél órát a cicin ugyanolyan éhes maradt....!
Bimbóvédővel sztem nagyon nehéz szoptatni. Muszáj így?
Ha hosszú ideig szoptatsz egyhuzomban, akkor cserélgesd a cicidet. Fél óra egyik,fél óra másik. Amikor 2-3 hetes volt a lányom én is meg voltam győződve róla, hogy kevés a tejem, és azért sír. Feküdtem, egész nap rajtam lógott, lényegében 2 óra szopi 1 óra pihi volt a programunk 2 hétig. Utána már nem volt gond.
Pihensz eleget, iszol eszel rendesen? 2-3 liter folyadék kell egy nap minimum. 3-4 hónap után már nem fontos erre figyelni, de az elején még igen.
Írass fel tápszert, és ha úgy érzed este vacsira pótolj neki egy kicsit. De napközben próbálkozzatok. Aztán ha végkép nem megy abbahagyod. Belezavarodni nem érdemes, tápszeren is felnő a gyerek. Nem azért írtam amit írtam az elején., hogy lelkifurdalásod legyen, vagy bárkinek is, aki nem szoptat. Csak ma már olyan könnyen feladják az anyukák. :S
Én pótoltam tápszerrel amikor kevés volt a tej. Meg kellett dolgozni érte de egy idő után elég lett a tej. Mostmár csak egyszer kap naponta pótlást.
Szerintem a sorrend a lényeg, mindíg a szopi legyen előbb, utána a pótlás. Bevallom mi a tápszert cumisüvegeztük, ha volt lefejt tej azt viszont mindíg szigorúan kanállal. Viszont a cumisüvegen még mindíg az újszülött cumi van, hogy dolgozni kelljen a tápszerért is, ne lustuljon el. Én azt mondom bármilyen kevés anyatej is kincs, semmiképp nem kéne abbahagyni a szopit.
Most 8,5 hós, 4-5 szö szopizunk még.
Hát sajnos kell a bimbóvédő...! Próbáltam már elhagyni, de mikor ilyen sokat van a cicin nagyon kikészül, és gyógyulni sincs ideje mert állandóan kell neki... És észrevettem hogy teljesen megzavarodik, mikor utána megint elkezdem használni...nem tudja mi van. Cumizavar szerű!
Napközben szoptatok, eddig csak kétszer adtam neki tápszert este! Nem akarok rászokni, szoptatni akarom...!
Egész nap cicin van születése óta...Ennél többet nem lehetne.
Holnap lesz egy hónapos.
Fejni nem tudok mert nem indul meg. Próbálom kézzel próbálom géppel, de nem indul meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!