Mit válasszak, a szoptatást, vagy a hízást?
Tuti le lesz pontozva a válaszom, de nem bánom. Én azt az elvet követem, hogy legyen jó a babának is meg a mamának is.
Kapott a babád anyatejet, és ezután is kaphat, még ha ki is kell pótolnod. De arra is kell gondolni szerintem, hogy ha ekkora súlyfelesleggel vagy, az kihat a szívedre, a keringésedre, a hangulatodra minimum (ízületeket meg cukorbetegséget ne is említsük). A férjedet nem ismerem, de könnyen lehet, hogy neki sem mindegy, bár minden normális apuka ilyenkor megértő és elfogadó kellene, hogy legyen.
Oké, hogy mindent a babáért, de neki 20 év múlva is szüksége lesz az egészséges anyukájára meg a szülei jó kapcsolatára.
Szerintem nem dől össze a világ, ha tápszert is kap a kicsi, ha másképp nem megy.
Nem tudom mennyire tudod megtenni, hogy mondjuk hosszabb sétákat tegyetek, hogy segítsen a mozgás a hízásod ellen, hátha a kecske is jóllakik meg a káposzta is megmarad.
Én a saját egészségemet már nem áldoznám fel, de csak azért, mert a bébinek nem csak az anyatej fontos, hanem az egészséges anyukája is, ahogy már írtam az előbb.
Norbizz! Lehet enni, csak az idopontokat kell betartani. A termekeit sem kell megvenni. En szepen lefogytam tole, nem eheztem es a lanyomat is tudtam sokaig szoptatni.
+ nagy setak babakocsival!
Ahhoz hogy szoptatni tudj, nem kell zsirban csopogo kajakat enni habos sutemennyel.
Sok sikert!
Nu, én ugyan dietetikát hallgatok, de perpill nem tudom neked megmondani erre a tutit. :)
Ha valóban van ilyen jellegű összefüggés az étkezésed és a tejmennyiséged között (én ezt azért szakmai szempontok alapján még egyszer végiggörgetném...), akkor ennek fényében kellene elgondolkodni a folytatáson. Nyilván az sem működik hosszabb távon, ha te ütemesen hízol mellette, de a babádnak még azért szüksége lenne az anyatejre is, és lehetőleg még egy ideig csak arra...
Szerintem első lépésként azt kéne kideríteni, hogy pontosan miért van ez az ingadozás. Ha tényleg az elfogyasztott ételek-italok a kulcs, akkor lehet, hogy van valami olyan problémád, (átmeneti) anyagcserezavarod, ami miatt így reagálsz a szoptatásra. Ha ezt sikerülne kideríteni, talán a legjobb megoldáshoz is közelebb juthatnál. De ez mindenképp szakmai kompetenciát igényel!
Épp ezért én a helyedben hamar keresnék egy laktációs szaktanácsadót (ibclc), hogy ő mit javasol. Ha gondolod, szívesen ajánlok neked privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!