Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért fogy a tejem? Mit...

Miért fogy a tejem? Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés
7 hetes a babám és már 2 hete kínlódunk a szopizással. Sokat nyűgösködik és sokszor kér enni, az elmúlt napokban már óránként szeretne cicizni. A tejem viszont egyáltalán nem több, sőt úgy érzem kezd elfogyni, ma estére már abszolút nem tudtam neki adni ciciből, csak üvegből fagyasztottat... Azt mondják gyakran szoptassuk a babát, meg sokat fejjük és akkor helyreáll a tejtermelés, hát én ezt mindet csinálom és nem lett több a tejem,sőt! Holnap megyünk a dokihoz tápszert íratni(muszáj hozzátáplálnom) :(, de én szeretném még sokáig szoptatni.Egyébként viszonylag nagy súllyal (3850) született és az 5. hétre 5300-ra hízott, szóval nem kicsi baba, lehet, hogy ezért nem elég már neki a tejem?
2012. máj. 21. 20:00
 1/5 anonim ***** válasza:
96%
ha 5 hétre ilyen szépen gyarapodott nem hinném hogy kevesebb lenne a tejed. Az meg nem baj hogy óránként cicizne, hiszen lehet szomjas is, meg a növekedési ugrástól is lehet. Lehet hogy csak te érzed kevesebbnek a tejed.Szoktál fejni is? Mennyit bírsz lefejni?
2012. máj. 21. 20:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

a stressztől fogy szerintem és a kialvatlanságtól. amit a babád csinál az normális, ugyanis 6-8 hetesen van egy nagy fejlődési ugrás, amikor elkezd többet cicizni. egyénenként változó,h hány nap alatt áll át a termelés.

a legjobb, ha megnyugszol, rászánsz 4-5 napot a kizáróéagos szopira. hanyatt dőlsz és szoptatsz,akár 20 percenként is... közben persze egyél-igyál is.

mellete urtica urens- 5ch-t szedj tejszaporításra vagy ricinus communist. Fejni nem kell. a tápszert csak úgy add neki, hogy előtte megszoptatod.

2012. máj. 21. 20:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Mintha én írtam volna! Épp ezt a kérdést szerettem volna feltenni. De így nem fogom. Látom más is így van. Az én fiam 2 hónapos, ugyanennyi súllyal született, és nekem is csappan a tejem! Nagyom magam alatt vagyok, állandóan sír, kapálózik szoptatás alatt is. Nem alszik szinte semmit, és én csak nézem, ahogy "éhezik". Komolyan nekem ez a második gyerekem, el nem tudtam volna képzelni, hogy Őt nem tudom simán szoptatni, az elsőt 9 hónapig tudtam! Igaz Ő már 6 éves, gondok vannak vele, lehet, hogy rajta sresszelek, és a tejem azért is kevesebb. Nem akarom hogy elapadjon, mindent megteszek.

Hajrá neked is kérdező, nem adjuk fel, előbb-utóbb csak helyreáll a mennyiség! Ezt kívánom neked is.

2012. máj. 22. 12:20
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!a stressz és a fáradtság az valószínű, hogy tényleg közbeszól.De az a legnagyobb gond, hogy már 2 hete vagyunk így, és mindig cicire tettem, amikor kérte és mégse elég neki. Ezalatt fejni nem is tudtam vagy ha igen, akkor az max.5 ml...Voltunk a dokinál, azt mondta, hogy szerinte is kevés akkor már a tejem... :(, szóval tápszert kap pótlásnak. Most meg már az lesz a gond, hogy az üvegből dől a tej, a ciciből meg nem és a cicin már 4-5 perc után elkezd így hisztizni, így viszont ki kell fejnem a maradékot... hát ez van, de ha más nem üvegből megkapja az anyatejet is...
2012. máj. 22. 18:29
 5/5 anonim ***** válasza:

12:20-as vagyok. Segítséget kértem anyukám megy a nagyobbikért az oviba, és elviszi magához, én addig tudok a kisebbikre koncentrálni. A héten lesz csak így, és többet próbálok pihenni, 1-2 óránként szoptatni. Már ma mintha egy kicsit jobb lenne a helyzet.

Szerintem próbálj te is pihenni többet, és csak a picire figyelni, talán nem kell tápszer! Azt olvastam fejlődési ugrás ez, pár napig tart, utána helyreáll a tejci mennyiség.

2012. máj. 23. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!