Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ne nevess ki, első babás...

Ne nevess ki, első babás vagyok, és fogalmam sincs, de érzed azt ha szopik a baba, hogy jön-e, vagy nem a tej?

Figyelt kérdés
Úgy értem, a cumisüvegben legalább látod, hogy mennyit evett (tápszeres baba), de én szoptatni akarok, milyen érzés, ha "jön", van róla tudomásod, vagy milyen? Légyszi ne nevessetek ki, tényleg nem tudom elképzelni, hogy milyen lehet szoptatni.
2012. máj. 21. 14:54
 1/6 anonim ***** válasza:
89%
Szülés után az első 2-3 napban csak előtej van, azt szívja ki a baba. Aztán belövell és szinte folyik a mellből(szerencsés estben). Ha elkezd szopni a baba hallani fogod ahogy nagy kortyokban nyeli! És ha kicsit kihúzod a bimbód a szájából, látod ahogy spriccel a tej. Aztán meg érezni fogod,ahogy lazább,könnyebb lesz a melled,mert kiürül. Én imádtam szoptatni(van két fiam), remélem neked is sikerülni fog! 28 hkm.
2012. máj. 21. 14:58
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat, erre voltam kiváncsi, klasszul leírtad, jár a felpont.!
2012. máj. 21. 15:01
 3/6 anonim ***** válasza:
86%

Már 2 gyereket szoptattam 20-20 hónapig, és magam sem tudtam igazán eldönteni, hogy mikor váltottak át aktív szopiból komfort szopiba (azaz cumizgatásba)

Én addig szoptattam, amíg vagy bealudtak, vagy kiköpték a cicit, vagy (főleg a másodikkal) meg kellett szakítani valami miatt a szoptatást.

Ez így teljesen ok volt mindvégig.

Szóval ne izgulj ezen! :o)

2012. máj. 21. 15:04
 4/6 xStefix ***** válasza:
86%

Igen, érzed.

A szopi legelején, amikor az ún. tejleadás történik, időnként még fájhat, bizsereghet is a melled, bimbód, ahogy hirtelen a nagyobb mennyiségű tej megtermelődik és leadódik. De ha ez mégsincs, a babád ritmikus szívásából-nyeléséből akkor is láthatod, hogy aktívan szivattyúz.

Nekem maga a szopizás kicsit olyan volt, mintha cérnát húznának ki a mellemből, de persze nem fájdalmas értelemben. Vagyis éreztem, hogy jön belőle valami.

Ha pedig nem szívja, csak cumizik rajta, akkor nyilván nincs ilyen. Az én lányom nagy cumista volt, sokszor még pödörgette is a nyelvével, de nagyon gyorsan. Na az néha kicsit csikizett is. :)

2012. máj. 21. 15:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Az elején főleg éreztem, mert enyhült egy kicsit a feszítő érzés. Aztán meg ha már nem görcsöl annyit az ember, olyan fárasztó, hogy teljesen bealudtam a szoptatás végére. Sokszor azt éreztem, hogy ellazít mint egy relaxáció.

Ha arra gondolsz, hogy a szopi alatt érzed-e,hogy folyik a tej, akkor a válaszon: nem.

Amikor elindul a tej, akkor megkönnyebbülést lehet érezni.

Amikor meg belövell a rendes tej (3-5 nap) olyan mint egy orgazmus. Ilyenkor beterít mindent a tej.

2012. máj. 21. 22:07
 6/6 xStefix ***** válasza:

Na akkor pontosítok: lehet, hogy érezni fogod magát a tejfolyást is, lehet, hogy nem. :)

Mondjuk én elég érzékeny voltam erre, több, mint 2 évig éreztem magát a reflexet is. A tanácsadó is csodálkozott ezen, valószínűleg ennyire erősen működtek a hormonjaim.

De ez sem általános.

2012. máj. 22. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!