Könnyen ment a szoptatás az első napokban, vagy szenvedned kellett érte? És a baba mennyi idős koráig szoptattál?
Figyelt kérdés
2012. jan. 23. 19:40
1/9 anonim válasza:
Császáros voltam. Az első napokat nem szenvedésnek inkább próbálkozásnak, gyakorlásnak nevezném. A negyedik napon szó szerint berobbant a tejem. Hőemelkedés, non stop fejés, mellfeszülés. Minden ami kell. Sok tejem volt és jó is. Állandóan tudtam fejni. Ami később jól is jött, mert sajnos csak öt hónapos koráig tudtam szoptatni.
2/9 anonim válasza:
Császáros voltam, sokat tettem mellre, így már az első nap szopizott annyit,hogy a mérleg is kimutatott 10 grammot. Nagyon hamar beindult, még a nővérek is megdicsértek,mert volt hogy egy nap alatt 100grammot hízott, átlagosan a kórházban olyan 60-80 grammokat szopizott egy mellből. Itthon már nem mértem. Most 5 hónapos, még van tejem bőven, jövőhónapban kezdjük a hozzátáplálást.
3/9 anonim válasza:
3. napon indult be a tejem, addig gyakoroltunk. Nem ment könnyen, mert aluszékony/lusta volt, ráadásul befelé forduló mellbimbóm miatt bimbóvédő használata is nehezítette a dolgot. A csecsemősök nem voltak segítőkészek, így én magam tapasztaltam ki, hogy mit hogyan csináljak. 1 éves koráig szoptattam, magát választotta el. Most 14 hónapos.
4/9 anonim válasza:
3. vagyok:
Tápszert sosem evett/ivott.
5/9 krisztivan válasza:
3.napon beindult a tejem.Kevés lett.Kb.20-30gr.5.naptól tápszeres pótlást sikerült kisírnom.Addigra látták hogy mindig éhes a fiam.De azért az anyatej maradt 11 hós koráig,és a tápszert utasította el 6 hósan:-)))
6/9 anonim válasza:
Nehezen indult be, természetes szülés után 4-5. napon lövellt be, a kórházban már adtak tápszert emiatt. Utána 2 hónapos koráig rendesen szoptattam, majd megint jött a bökkenő, kevés a tej, megint elkezdtem tápszerrel pótolni. Ezután küzdöttünk a cumizavarral, és azzal, hogy fent tudjam tartani a szoptatást ameddig csak lehet. Szoptaníttal adtam neki a tápszert sokáig, kb 3-4 hónapos korában, és fejtem is folyamatosan, hogy szaporítsak. 5-6 hónapos kora körül kezdtem megnyugodni, hogy nem ment el teljesen a tejem, és a 50-50% tápszer/anyatej arány megmaradt. Most 10 hónapos, és még mindig szopizik, nagyon szereti, átlag napi 4x szopizik.
7/9 anonim válasza:
Szia.Szombat este csaszaroztak,vasarnap reggel mar szoptattam.14honapos koraig.Tudtam volna tovabb is de mar tulsagosan fajt a foga miatt,valamint ujra terhes lettem.
8/9 xStefix válasza:
Nemcsak az első napok mentek nehezen, hanem az első hónapok. Szopni nem tudó baba és rossz szoptatási gyakorlat.
De sikerült megoldani, végül 40 hónapig szopiztunk.
9/9 anonim válasza:
1 éves a lányom, 8 hónapos koráig igény szerint szoptattam, de még most is szopizik éjjel és napközben is minden étkezés előtt-után-
Hat hetesen hagytuk el a tápszerpótlást végleg, a kórházból egy cumizavaros babával, bedurrant, befelé forduló mellbimbóval jöttünk haza, 1 hetesen tudtam először mellre tenni. De mégis sikerült, igaz, kínkeservesen és hatalmas fájdalmak árán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!