Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Milyen ételeket egyek 2 hetes...

Milyen ételeket egyek 2 hetes babóm mellett?

Figyelt kérdés
Esetleg receptekre lenne szükségem, ha tudnátok segíteni!
2012. ápr. 27. 11:19
 1/6 anonim ***** válasza:
Azt ami jól esik és megkívánsz... :)Nincs külön 2 hónapos kismama recepttár! :D Nyilván a nyers, mosatlan ételeket kerülni kell, mint terhesség alatt, de amúgy amit csak szeretnél. Szoptatás szempontjából fontos a folyadékbevitel és a változatos étrend. Én hiszek benne, hogy a szervezet jelzi, hogy mire van szüksége, így amit tényleg kívánsz, annak oka van! Én speciel sosem voltam leveses, szülés után 1 hétig mindennap húslevest ettem. :D
2012. ápr. 27. 11:25
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem 2 hónapos, hanem 2 hetes. Azért kérdeztem, mert még kerülni kell bizonyos ételeket és nehéz kitalálni.
2012. ápr. 27. 11:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Csak a puffasztó ételeket ajánlatos kerülni,mást mindent lehet enni.
2012. ápr. 27. 11:33
 4/6 anonim ***** válasza:

1. vagyok

Bocs, elírtam, de az mindegy, hogy 2 hetes vagy 2 hónapos. Ugyanaz a válasz. :) Amit megkívánsz eszel, ha a babád sír tőle, akkor nem eszel többet. Semmi különösebb kitétel nincs erre. Az én fiam pl. egyedül koffeinre volt érzékeny, kávét, kólát nem ihattam szoptatás alatt (terhesen pedig még ittam), mert nem aludt tőle. Ugyanaz a "tiltólista", mint terhesen, vagy te már akkor is külön ettél? Nagyjából ezek: nyers tojás, nyers húz, mosatlan zöldség, gyümölcs. A puffasztó ételek, mint pl. bab, káposzta, stb. csak mértékkel. Egyébként ha olyat ennél szívesen, amiben nem vagy biztos, hogy nem okoz-e hasfájást a babának, akkor abból egy kicsit egyél délelőtt és figyeld a babád. Így ha esetleg bántja a pocakját, akkor még mindig ott a délután, hogy pátyolgasd, orvoshoz vidd, viszont, ha teszem fel vacsira bevágsz 3 tányér babgulyást és a gyerek érzékeny rá, akkor az éjszakát fogja végigüvölteni. :) Egyébként nem kell ezt túlparázni... :)

Boldog babázást!

2012. ápr. 27. 12:13
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Meg annyit, hogy a tejtermekeket, tejet mertekkel fogyaszd. Max fel liter legyen osszesen, mert sok babanak faj a hasa a sok tejfeherjetol.
2012. ápr. 27. 12:30
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Javasolt a szoptatás alatt:

gyümölcsök: alma, cseresznye, dinnye, szőlő, őszibarack

zöldségek: sárgarépa, saláta, zöldpaprika, gomba

tejtermékek: 500 ml tej vagy annak megfelelő túró, kefír, joghurt

italok: szévsavmentes ásványvíz, szoptatós anyáknak való gyümölcstea

sovány húsok

Kerülni kell:

fűszeres ételek

bab, brokkoli, káposztafélék, karfiol, uborka, hagyma

citrusfélék, eper, ribizli

dió, mogyoró

koffein tartalmú italok (kávé, tea, energiaital), csokoládé

alkohol

2012. ápr. 27. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!