Milyen ételeket főztök a kisbabátok/ kisgyermeketek mellett?
Én akkor szoktam főzni, amikor kisfiam alszik déltől - mondjuk ő alvás után ebédel.
De általában egyszerűbb kajákat csinálok 7köznap: gazdag levesek, főzelékek (tök, krumpli, borsó, finom, cukkini, zöldbab, spenót, sóska, stb.) valamilyen feltéttel (sült virsli, húspogi vagy fasírt, stb). Vagy csak egyszerűen sült husit krumplival vagy rizzsel, esetleg rizses húst, vagy rakott zöldségeket, tésztákat szószokkal - általában paradicsomosan, pl. bolognait, vagy milánóit, vagy halas-paradicsomosat, szóval ilyeneket. Egyik sem bonyolult, egy, max. másfél óra alatt megvannak.
Amikor alszik akkor főzök:-)Olyan is volt, hogy este készítettem el az ételt. A fiam 1,5 éves azt eszi amit mi így minden nap főzök. Általában 2-3 naponta van leves is, azonkívül igyekszem olyanokat készíteni amit megehet(főzelék, pörkölt,rakott cuccok)néha főzök csípőset vagy olyat amit nem ehet, akkor van vésztartalék bébiétel:-)
Adj a kezébe lábast, fakanalat és mutasd meg hogy hogyan kell "keverni" amit főz, közben kóstoljátok meg játékból. Vagy adj neki egy polcot amit kedvére pakolhat:-)
Köszönöm szépen a válaszokat! 12.08-as nagyon szerencsés vagy! :) Én is folyamatosan főzök, kell mindennap (néhány kivétellel), mert a férjem nem nagyon eszi meg 2 nap egymás után ugyanazt...
De megpróbálom ezt az "együtt főzést", jónak látom így, remélem beválik (és rájön a kisfiam, hogy a játékai jobbak, mint a lábamnál fakanalazni meg lábasozni :) ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!