Hogyan hangoljátok össze kisgyermeketek és kisbabátok napirendjét?
Nálunk is 28 hó van a két pici között. Az igazság az, hogy az elején nem volt napirend, mármint a kicsivel, mert nagyon összevissza volt. Ha nem akart eset aludi, mert eleinte 22.00 -nél hamarabb nem volt hajlandó elaludni,akkor előkaptam a hordozó kendőt/ami egy szuper találmány/ és amíg a nagyot altattam addig magamra kötöttem, meg persze máskor is sokszor ha teendőm volt. Kb.2 hónaposan magától beállt az hogy este fürdés-szopi és csucsu.A nagyobbikat meg ehez igazítottam ( viszonylag rugalmas gyerek) És persze a hidegvizes zuhany után lettem rutinos! :-D Császárosan 2 hetes babával meg egy majdnem 2,5 évessel 4 napra egyedül maradtam, mert tüdőgyuszit kapott az apukájuk és "kiköltöztettem" anyósomhoz amíg jobban nem lett.
De hogy időpontot is írjak, hátha ihletet merítesz belőle.
5-6 körül a kicsi kel szopizik ( az elején még visszaaludt ezután)
7kor ébresztem a nagyobbat, készülődés (Ja igen , bölcsis, ezt nem írtam)-Apa viszi bölcsibe
Persze ilyenkor nem kell összehangolni a nappalokat.Ha a nagyobb is itthon van akkor általában lekötöm egy 20 perces mesével amíg szopizik a kicsi, mert én igény szerint szoptattam/tom. Ilyenkor a napirendünk kb így zajlik:
- kicsi 6-7 körül reggeli szopi
- kb8-8.30 nagynak reggeli (ébredés függvénye)kicsi kb ilyenkor elalszik 1 órácskára
- 10-kor szopi, utána séta
- 12.30 nagynak ebéd , du.-i alvás ( addig a kicsi elvan magának)
- 13 felé a kicsinek szopi, szundi 1-2 órára
- 16 ébred a nagyobbik is, uzsi
- 17 kicsinek szopi és egy rövid alvás kb.30 perces
De ezek az időpontok nincsenek kőbe vésve, mert mindig a reggeli ébredéstől függ, meg a délutánitól, meghogy hajlandó e a nagy aludni du.-án.
De ami szent!
Este 19.30 fürdés. HA egyedül vagyok velük, akkor a kicsivel kezdem fürcsi-szopi-csucsu ( addig a nagyobb Tv-t néz a JimJam-en vagy a Baby tv-n és jó esetben megvacsizik addig) 20.30 körül a nagy is fürdik,utána mese olvasás,mese olvasás,mese olvasás....ééééééés csucsu.
B verzió ha Apa itthon van akkor a nagy fürdik 19.30 körül , ekkor előtte vacsizik , amíg elkezdjük az esti alvás rutint addig a kicsit fürdeti apa.Utána váltunk és szopizik a kicsi és ha minden jól ment akkor egyszerre végzünk :)
Egy kicsit hosszúra sikeredett a válaszom :)), de egy a lényeg. Ne akarj pontos napirendet követni mert a betartásába beleőszülsz és kiakadsz hogy nem megy. Többnyire a vezérvonal nálam az, hogy 3 óránként megszopiztassam a kicsit és ehhez igazítom a többi teendőt.
Ja a kicsi mostmár 6 hónapos, a nagy májusban lesz 3 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!