Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyukák, akik szoptatás...

Anyukák, akik szoptatás közben altatták a babájukat, hogyan és mikor szoktattátok le róla vagy leszokott magától?

Figyelt kérdés
Előbb leszoktattátok a cicin alvásról és utána a szoptatásról vagy egyszerre? Tanácstalan vagyok, ugyanis szeretnék kistesót, de előtte szeretném, ha leszokna a szopizásról, ami lassan megoldható, de cicin alszik el és másképp sehogy sem megy... Nem sürgős, de lassan szeretném, most 15 hónapos, a nagyon-nagyon max. a 2 éves kor, de jó lenne most is a tesó miatt. Minden tanácsnak nagyon örülnék, érdekelne, ki, hogy oldotta meg ezt az elalvás témát...
2012. ápr. 25. 14:14
1 2
 11/11 eszterke4 ***** válasza:

Igen, hagytam, hogy leszokjanak maguktól. Az első lányom 2,5 évesen hagyta abba az éjszakait, szinte egyik napról a másikra magától, addig nem tudtam teherbe esni, utána viszont szinte azonnal. Én nem akartam azért elválasztani, hogy teherbe tudjak esni, nagyon durva dolog lett volna az nála még, úgyhogy egy évet vártunk plusszban emiatt a második baba fogantatására. Szoptattam terhesség alatt is, csak az utolsó 2 hétben nem, mert akkor már erős méhösszehúzódásokat okozott, de megígértem neki, hogyha megszületik a tesója, akkor újra kap és úgy is lett, persze a baba volt az első. Kb. 4-4,5 éves koráig szopizott még, utána max. hébe-hóba megengedtem neki, hogy bekapja egy kicsit (testvérféltékenység miatt, de az utolsó ilyen esetnél mindketten annyira nevettünk, mert már nem emlékszik igazán, hogy hogy kell, csak a jó emlékre, és engem csikizett, ahogy bevette a bimbót, vicces volt az egész, persze tej nem jött neki). Már majdnem 6 éves és gondolatban még mindig szopizik..:)

A második lányom 2 éves, és szopik éjjel-nappal (egy ágyban alszunk), bár mostanában úgy tűnik, hogy az éjszaka közepét át szokta aludni, de ezt csak kb. tudom, mert olyankor én is alszom...este álmában kér többször, meg hajnalban, napközben is néha. Ha valamiért nem tudok neki azonnal adni, mondom neki, hogy mindjárt ad anya cicit, az x dolog után, megérti és elfogadja. Őt is engedem magától leválni. Szerintem az a helyes és természetes, ha a gyerek magától válik le. Egyébként a nagyobbik szokta néha mondani, hogy ő addig nem alszik el, amíg nem kap cicit, akkor én azt szoktam mondani, hogy először a testvére kap, mert azon alszik el, erre azt mondja, hogy ő kivárja, én meg ráhagyom, hogy jó, erre pár perc múlva már alszik is a nagy várakozásban...:) Azt soha nem mondom neki, hogy nem, te nem kapsz, ezáltal érzi, hogy őt is ugyanúgy szeretem, mint a testvérét.

2012. máj. 25. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!