Dohányos Anyukák! Ti mikor gyújtottatok rá először szoptatás alatt?
Én amíg szoptattam nem gyújtottam rá ( 3 gyerekem van és 1 éves korukig szoptak) én úgy tudom átmegy a tejbe mindenféle káros anyag...magamról tudom hogy esti 1 szálnál úgyse állnék meg, és egy szálnak semmi értelme se volt számomra :D dehát ez én vagyok.
van egy ismerősöm aki nagy büszkén szoptatott még amikor a gyereke 14-16 hónapos volt hogy ő mennyire jót tesz de közben meg füstölt mint a gyárkémény már az elejétől...
Az én lányom 5 hónapos, kizárólag anyatejes volt, amikor először elszabadultam egy szolid buliba, és ott elszívtam egy szál cigit. Nagyon kívántam és után majdnem a belem kihánytam tőle (bocsi). Utána nem gyújtottam rá, csak bő 1,5 évre rá, amikor már leszokott a lányom.
Nem hiszem, hogy 1 szál cigi bármi kárt okozna, de mi lesz, ha utána kell a 2. a 3. szál is??? Ha kibírod, hogy nem cigizel rendszeresen, akkor 1 szál belefér.
Köszönöm a lepontozást!Persze akkor dohányozzunk meg drogozzunk nyugodtan,mert a lényeg az anyatej mindegy milyen káros anyaggal van mérgezve igaz???
(Kérdező,ezt nehogy magadra vedd,nyílván nem rólad írtam)
Tisztelt Kérdező
A cigaretta két alkotója káros az egészségre, a nikotin és a kátrány. A kátrány csak az ön tüdejét károsítja a nikotin a véráramba is kerül. A nikotin egy bizonyos általam nem ismert mennyiségben káros lehet a kisgyermekre. Ami belátható az az, hogy amennyiben ön max 1-2 szálat elszív úgy, hogy 4-6 óra elteltével szoptat, véleményem szerint a kiürülés miatt nem lehet káros. Az inkvizítornak csak azt írnám, hogy Csernobil után miért nem ment háborúba. A kérdező értelmes válaszokat és nem hasztalan idióta ítéleteket vár a kérdésére. Az Ön válasza véleményem szerint: vádaskodó, értelmetlen és megalapozatlan. Az ön idióta frusztrációi csak indulatokat és felesleges károkat idéznek elő.
Amikor a kislányom 11 hetesen váratlanul kórházba (intenzív osztályra) került asztmatikus rohammal, majd kiderült, hogy az ismert, tünetmentes szívhibája rosszabbodott és emiatt műteni kell, ráadásul sem a kórházbqn, sem a szívklinikán nem lehetek mellette éjszaka, akkor este, amikor hazajöttünk a kórházból és az üres kisány látványától órákig zokogtam, majd felnyitottam egy féltve őrzött üveg fügebort és az erkélyen rágyújtottam.
Sajnos 6 napig nem szoptathattam meg, éheztették szegényt, mert közben komoly szívritmuszavara lett, úgyhogy az első 4 napon elszívtam pár szálat (2-3), a tejemet kiöntöttem. Mai napig úgy gondolom, hogy ez a pár szál mentett meg az idegösszeomlástól.
Azóta nem gyújtottam rá es amíg szoptatok (remélem, hogy még sokáig), nem is fogok. Most 9 hónapos, egészséges ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!