Miből lehet észrevenni, hogy nem elég a tejem? És hogy
lehet serkenteni? 7hetes babó anyuja
Figyelt kérdés
2012. ápr. 19. 21:04
1/8 anonim válasza:
Rövid távon: fél napnál tovább nem pisil a babád. Hosszú távon: elkezd fogyni.
2012. ápr. 19. 21:16
2/8 anonim válasza:
Napi 4-6 pisis pelus ha van, akkor biztos nem kevés.
Gyakori mellre tétellel és igény szerinti szopival lehet a legjobban gyarapítani, egy szoptatás alkalmával mindkét mellet felkínálni.Esetlegesen két szopi között fejni is, ha megy.
A gyarapodás üteme: Hetente minimum 100 gramm, de havonta összesen minimum 450g meg kell legyen.
Ha alacsonyabb súllyal született mint 3kg, akkor fél éves korra meg szokták nagyjából duplázni a súlyt (persze van, aki ennél sokkal többet is hízik)
2012. ápr. 19. 21:25
3/8 Snapette válasza:
Szerintem az első egyértelmű jele, ha nem lakik jól a babád. Ha szopi után nyugodtan alszik, akkor ne aggódj, minden rendben van.
Egyébként miből gondolod, hogy nem lenne elég?
2012. ápr. 20. 02:51
4/8 anonim válasza:
Az én babám szopi után nyugodtan aludt 2-3 órát, széklete is volt 5-6 újszülött korában. Mégsem hízott egy hétig semmit. Csak abból jöttünk rá, hogy mértük naponta. Elkezdtem a szopásokat mérni és kiderült, hogy 20-30ml-ket eszik vagy még annyit sem. Naponta 450 helyett csak 300-at evett. Ekkor elkezdtük pótolni és szépen megindult a súlya.
2012. ápr. 20. 09:03
5/8 anonim válasza:
Kedves utolsó, kifejezetten tápszeres babáknál fontos, hogy súly alapján valamennyit egyen. Nem akarlak elkeseríteni, de valószínűleg a te babád kisétkű volt, vagy a tejed volt zsírosabb (eleinte ez nem is csoda) és ha volt elég pisis pelus és jókedvű is volt, akkor nyilván elég volt neki az anyatej, szerintem feleslegesen tápszereztél :(
Az, hogy az első hetekben nem minden baba hízik minden nap, teljesen normális.
2012. ápr. 20. 09:14
6/8 anonim válasza:
Nem tudom kedves 5. lehet, hogy igazad van, de rossz volt nézni, hogy beesett az arca és a kis combja is. A gyerekorvos tanácsára vettünk tápszert. Azóta is szopizik és csak akkor kap tápszert, ha igényli. Én így sokkal nyugodtabb vagyok. Bocs az offért.
2012. ápr. 20. 10:28
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, éjszaka kívételével nem egy jó alvó a babám, napközbe van, hogy csak 2x 20percet alszik és fent van, nagyon szeretne sokat kézben lenni, de ez nem mindig kivitelezhető pláne mert van mellette egy 3,5éves lányom is.amúgy 4160született és egy hónaposan volt 5680g
2012. ápr. 20. 13:34
8/8 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy pisis pelus van mindig, csak tegnap du abszolut nem aludt és az esti szopinál 2 óráig kellett etetnem mire elaludt felváltva persze
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!