Lehet, hogy a fogzás miatt leszokik a ciciről?
10 és fél hónapos a kisbabám és egyik napról a másikra teljesen elutasítja a cicit. Pár napja még alig bírtam leszedni, állandóan rajtam lógott. Most pedig ahogy odaveszem a mellemhez már ordít. 2 foga is jön most(már 6 van összesen neki)és fáj az ínye. Kenem Dentinox-al, de semmit nem ér. Este pedig Viburcolt kap. Attól úgy bekábul, hogy álmában este meg tudom szoptatni. Félek, hogy le akar szokni a szopiról. Legalább 1 éves koráig szerettem volna szoptatni. A tejem is már jóval kevesebb, mert stresszelek, feszült vagyok, nagyon megvisel lelkileg. Félek, hogy ez egy átmemneti időszak és amikor újra akar szopizni már nem lesz tejem. Vagy ha leszokik akkor már ugye nem kell neki tápszert adni?
Kérlek segítsetek, nagyon kétségbe vagyok esve:(
köszönöm
Vannak babák, akik így reagálnak a fogzásra, ő ilyen típus. (Az enyém a másik véglet volt, ő az anyatejen kívül nem fogadott el mást anno, amikor épp jött a foga.)
Amit tenni tudsz: ha szükségét érzed, nyugodtan fejd a tejed, hogy azért meglegyen a rendszeres stimuláció. (És így mondjuk tápszerezni se kellene talán...) A babádat pedig bátran kínálgasd a szopival, akkor is, ha most egy ideig esetleg elutasítja. Semmiképp ne erőszakosan tukmáld, de ajánld fel neki a lehetőséget, aztán majd eldönti, igényli-e. Ha csak napi 1x szopizik, akkor úgy szoptasd, ha többször vagy még ritkábban, akkor úgy. A lényeg, hogy ezzel az ismétlődő kínálással nem felejti el, hogy azért szopi is van a világon; fenn tudod tartani az érdeklődését addig, amíg túljut a nehezén.
Ha most egy pár napig mégse akarna egyáltalán szopizni, akkor se ess kétségbe, mert (főleg, ha közben azért néha-néha próbálsz fejni is) ha újra szopit kér majd, vélhetően újra meg fog indulni a tejed. Lehet, hogy a "visszaszokáskor" kicsit türelmetlen lesz majd, mert a kevesebb tej miatt lassabban is fog ürülni, de türelemmel és nyugalommal segíthetsz neki, hogy újra belejöjjön.
Ne aggódj, az a fontos most is, hogy igénye szerint reagálj - és ha ez most a kevesebb szopi, akkor az. Fel a fejjel! :)
Lehet, nálunk így lett vége a szopinak, az első fog kibújásakor :(
Jó lenne, ha egy éves koráig ki tudnátok még húzni, utána meg kaphat tejet. (persze, ha a gyerekorvos is rábólint)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!