Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elvonási tünetek, vagy az...

Elvonási tünetek, vagy az enyhe nátha+fogzás vagy az összes együtt?

Figyelt kérdés

Kisfiam 16 hónapos, éppen leszokóban vagyunk a szopizásról, kb 5 napja nem szoptatom már reggel, csak este.

Csütörtökön lázas volt, de semmi komoly, én beteg voltam(enyhe nátha) szerintem ez meg a fogzás okozott nála lázat, mert amúgy jól van.

DE napok óta állandóan cumizna,ha valami történik vele nap közben egyből nyöszörög, jön, kéri a cumiját, rám dől és nyúlkál a pólómba.A nyúlkálást eddig is csinálta, de csak alvás előtt, most viszont sokkal többször...ja és cumit is csak alváshoz kapott eddig, most viszont nagyon sokszor kéri.

lehet a rosszullét?vagy tényleg "elvonási tünetek"?

2012. febr. 26. 18:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem a fogzás okozhat ilyet, legalábbis a másfél éves kisfiam tiszta cumimániás lett, amióta jönnek a rágófogai. Előtte nem volt gond, hogy csak elalváshoz kap cumit. Amikor éppen nem fáj az ínye, a cumi sem jut eszébe, de van olyan, hogy egész nap ki sem veszi a szájából.

Az elválasztással kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, tápszeres volt. De úgy gondolom, a szopizás is sokkal fontosabb lesz egy picinek, ha valami fáj neki, valami baja van. Megnyugszik tőle, talán a fájdalmát is enyhíti.

Én fogzás idején Dologelt és Dentinoxot használok, próbáltad már?

2012. febr. 26. 22:58
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi a választ,próbáltam már,de nem igazán használtak...ami a leginkább használ az a cumi.Csak félek neki odaadni, nem akarom, hogy hozzászokjon, hogy egész nap a szájában van, mert ő is csak alváshoz kapja meg.
2012. febr. 27. 12:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is féltem, hogy hozzászokik, de mint írtam, amikor nincs semmi baja, nem hiányzik neki. Felkelés után elkérem tőle, és ha nem kéri, nem adom oda a következő alvásig. Tegnap és ma is így volt, tehát én ebből a szempontból megnyugodtam. Úgy gondolom, megvárom, amíg kijön az összes foga, és utána megbeszélem vele, hogy odaadjuk a cumit a cumitündérnek :) De addig még biztosan eltelik pár hónap.

Sógornőm is pont így csinálta, neki a kisfia kb. 1 éves korától másfél éves koráig egész nap cumizott. Nem volt probléma a leszoktatás, a cumi helyett kapott egy helyes kis rágókát.

2012. febr. 27. 14:25
 4/4 A kérdező kommentje:
ok, köszi:)Akkor lehet én sem "kínzom" hiszen eddig sem lógott mindig a cumi a szájában, ha működik átmenetileg az nagyin jó:)
2012. febr. 27. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!