Elvonási tünetek, vagy az enyhe nátha+fogzás vagy az összes együtt?
Kisfiam 16 hónapos, éppen leszokóban vagyunk a szopizásról, kb 5 napja nem szoptatom már reggel, csak este.
Csütörtökön lázas volt, de semmi komoly, én beteg voltam(enyhe nátha) szerintem ez meg a fogzás okozott nála lázat, mert amúgy jól van.
DE napok óta állandóan cumizna,ha valami történik vele nap közben egyből nyöszörög, jön, kéri a cumiját, rám dől és nyúlkál a pólómba.A nyúlkálást eddig is csinálta, de csak alvás előtt, most viszont sokkal többször...ja és cumit is csak alváshoz kapott eddig, most viszont nagyon sokszor kéri.
lehet a rosszullét?vagy tényleg "elvonási tünetek"?
Szerintem a fogzás okozhat ilyet, legalábbis a másfél éves kisfiam tiszta cumimániás lett, amióta jönnek a rágófogai. Előtte nem volt gond, hogy csak elalváshoz kap cumit. Amikor éppen nem fáj az ínye, a cumi sem jut eszébe, de van olyan, hogy egész nap ki sem veszi a szájából.
Az elválasztással kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, tápszeres volt. De úgy gondolom, a szopizás is sokkal fontosabb lesz egy picinek, ha valami fáj neki, valami baja van. Megnyugszik tőle, talán a fájdalmát is enyhíti.
Én fogzás idején Dologelt és Dentinoxot használok, próbáltad már?
Én is féltem, hogy hozzászokik, de mint írtam, amikor nincs semmi baja, nem hiányzik neki. Felkelés után elkérem tőle, és ha nem kéri, nem adom oda a következő alvásig. Tegnap és ma is így volt, tehát én ebből a szempontból megnyugodtam. Úgy gondolom, megvárom, amíg kijön az összes foga, és utána megbeszélem vele, hogy odaadjuk a cumit a cumitündérnek :) De addig még biztosan eltelik pár hónap.
Sógornőm is pont így csinálta, neki a kisfia kb. 1 éves korától másfél éves koráig egész nap cumizott. Nem volt probléma a leszoktatás, a cumi helyett kapott egy helyes kis rágókát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!