Tényleg van összefüggés a hosszú szoptatás és a fogzás gyorsasága között?
Figyelt kérdés
16 hós lányom még szopik (bár csak éjszaka), viszont csak 6 foga van, és már több ismerősöm is azt mondta, hogy azért jönnek ilyen lassan a fogai, mert szopik még....?!2012. jan. 31. 23:32
1/10 anonim válasza:
Nemrég volt itt egy hasonló kérdés, és ez az elv megdőlt.
Fiamnak 8 hónaposan már 8 foga volt - most 10 hónapos és cicizik éjjel - nappal. :)
2/10 anonim válasza:
A kisfiamnak minden foga rendben, időre jött (pont fél évesen az első kettő, stb.) pedig szopizott éjjel-nappal. Az ismerősök számára ha nem természetes, hogy ennyi idősen is szopik, akkor mindent erre fognak fogni (tapasztalat). Például azt, hogy nem alszik át minden egyes éjszakát, vagy nem eszik eleget, vagy nem megy oda minden idegenhez, stb.
3/10 anonim válasza:
A fiamnak 14 hónaposan 16 foga volt, és még szopizott. Ez inkább alkati kérdés, nem a szoptatással függ össze.
4/10 anonim válasza:
Betti válasza:
Csatlakozom.Kisfiam 17,5 hónapos,még nagy szopis,de neki is már 14 hónaposan 16 foga volt.
5/10 anonim válasza:
Nekem a nagyobb tápszeres volt, és elmúlt 1 éves mikor az első foga kibújt. szerintem nincs összefüggés. A kicsi szopik, de még csak 2 hónapos, így róla még nem nyilatkozhatok :D
6/10 anonim válasza:
10 hónapos, tápszeres fiamnak most jön a 3. foga, 9 hónaposan jött ki az első kettő. Sokan mondták, hogy ez már későinek számít....
7/10 anonim válasza:
Érdekes, mert én meg úgy hallottam, hogy a szoptatott gyerekeknek előbb bújnak ki a fogaik. Viszont én azt sem hittem el. Szerintem is alkatfüggő, hogy melyik gyerkőc hogyan fogzik.
8/10 A kérdező kommentje:
Eredetileg én sem "láttam" összefüggést, de azzal magyarázták a véleményüket, hogy mivel még szopik, ergó nem kell annyit rágnia, így nincs rákényszerülve a szervezete a gyors fogzásra?!?....
2012. febr. 1. 13:21
9/10 xStefix válasza:
Szerintem teljesen egyéni. De nem tudok pontos információkat.
Az igaz, hogy a szoptatás sokat segít az arc- és rágóizmok megfelelő fejlődésében, de hogy ez a fogzásra így direkte hat-e és főleg milyen irányban, nem tudom.
10/10 anonim válasza:
A lányomnak 3 hósan jött ki 2 foga,6 hósan a felső 2!1éves korára 12 foga volt,15 hósan 16!Most 2 éves 2 hós és 17 foga van és még szopik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!