Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet ez a fogzás miatt, vagy...

Lehet ez a fogzás miatt, vagy más az oka?

Figyelt kérdés

10 hónapos lányom fogzik: nyűgös, rosszul alszik, nyálzik, stb. Mivel éjjel is felsír, megpróbálom cicire tenni, hiszen azzal biztattak, milyen jó lesz majd cicin megnyugtatni, ha jön a foga! Hát épp ellenkezőleg: ha mellre teszem, egy-két szívás után feszít, ütlegel, végül sírni kezd. Így csak több órás ringatással, simivel tudm csak megnyugtatni éjjel. (Egyébként eddig cicin szokott elaludni.)

Most már nappal is megy ez a cirkusz. Amikor meglátja a cicit, kacag, aztán egy perc múlva kezdődik. Próbáltam mindenféle pózt, ringatni, büfiztetni, egyszer még Dentinoxot is adtam előtte, de nem használ.

Napi öt-hatszor szopik még, persze csökkenő mennyiséget.

Talán nem is a fogzás a hibás, hanem le akarja választani magát? Pedig csak egy hónapja eszik menyiségeket az anyatejen kívül, és elég vékonyka.

Pár hete vasat kap, lehet, hogy attól nőtt meg az étvágya, és nem elég a tej már?

Mit gondoltok?

2012. márc. 23. 12:37
 1/1 xStefix ***** válasza:

Szerintem nagyon valószínű, hogy a foga miatt csinálja, de kizárt, hogy végleg el akarná választani magát. (1 éves kor alatt szopási sztrájknak hívjuk az ilyesmit.)

Amit leginkább tenni tudsz: továbbra is kínálgasd őt, amikor úgy látod, kérné vagy ő jelzi. Ha 1 percet szopik csak, akkor annyit, ha többet, akkor annyit. Ne erőltesd se a szopit, se az elhagyását; de biztosítsd számára a lehetőséget, bármikor, amikor szeretné.

Vannak gyerkőcök, akik nem tudnak megnyugodni a szopival se, ez nem olyan ritka. És vannak, akik végül teljesen el is hagyják ilyenkor, ez is megesik. A fenti köztes módszerrel szerintem te megteszed a magad részét - aztán majd ő eldönti, mit és hogyan szeretne.

Kitartás!

2012. márc. 23. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!