Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Otthon hol szoktál szoptatni?

Otthon hol szoktál szoptatni?

Figyelt kérdés
Kell egy kényelmes állandó hely, mondjuk egy nagy fotel? Vagy ágyon a kényelmesebb? Mindig ugyanott, vagy épp ahogy esik? Légyszi azt is ird meg, hogy a kórházban megmutatták-e neked, hogyan kell a tejed kézzel lefejni, 28 hkm vagyok és köszönöm a válaszokat.

2012. ápr. 13. 15:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én szerettem az ágyon szoptatni,vagy fekve vagy ülve. De volt,hogy a másik szobában vagy az előszobában(a nagyobbat figyelve az udvaron) történt a dolog. De ha nyáron az udvaron voltunk akkor ott szopizott a karomban. Természetesen,csak ha mi a család voltunk egyedül otthon, vendégek előtt nem tettem. Zárt udvarunk van,így senki nem lát be.
2012. ápr. 13. 15:06
 2/11 anonim válasza:
csak ágyon szoptattam. nekem úgy volt a legkényelmesebb és a babának is tökéletes. a kórházban nem mutattak semmit. könyvből tanultam meg a fejést. (elnézést, de nem tudom mi az a 28 hkm)
2012. ápr. 13. 15:08
 3/11 anonim válasza:
rájöttem hkm: hetes kismama :-))))))
2012. ápr. 13. 15:09
 4/11 A kérdező kommentje:
köszöntem a válaszokat, valóban ...hetes kismama :-)
2012. ápr. 13. 15:15
 5/11 xStefix ***** válasza:

Nem szükséges, hogy egy adott szopis helyed legyen, de ha pl. külön fotelt akarsz venni e célból, az mindenképp széles és kényelmes legyen, lehetőleg puha karfával. - Így is egy rakat kispárnát érdemes majd beszerezned, mire odajutsz, mert valószínűleg több helyen is ki kell majd támasztanod magad. (A párnagyűjtés fekve szopihoz is hasznos, úgyhogy ezt anblokk ajánlom.:) Nekem egy régi típusú, széles, használt fotelem van e célra, kereken 2000 ft-ért vettem diszkontban, de nagyon kényelmes. :)

De az ágyon is jól lehet szoptatni, akár törökülésben, akár fekve. Utóbbi pl. akkor hasznos, ha mellen bealvós babád lesz ill. ilyen korszaka lesz épp, mert így nem kell majd mozgatnod szopi után és nem fog ezért megébredni.

Azt szokták javasolni, hogy menet közben érdemes azért többféle pózt is kipróbálni, használni, mert eshet úgy, hogy valahol nem tudsz pl. fekve szoptatni. (Olvastam már olyat, hogy anyuka azért volt eléggé meglőve, mert máshogyan nem szokták meg, így házon kívül lehetetlen volt szoptatnia...)

És nem, nem mutatták meg sehol, hogyan kell kézzel fejni, igaz, én se próbáltam itthon se soha. De azért az elméletét tudom, persze. Amíg kellett, én kézivel fejtem.

2012. ápr. 13. 16:23
 6/11 anonim ***** válasza:

Éjjel a szobájában szoptatom meg, és jó széles fotelben.

Nappal meg kint a nappaliban a kanapén.

Ágyban max hétvégén amikor Apával még lustiznánk, akkor beviszem magunk közé.

Kórházban meg nem mutattak semmi...

2012. ápr. 13. 20:20
 7/11 anonim ***** válasza:

Általában fotelban szoptatok, néha ágyban fekve.

Nem mutattak a kórházban semmit, csak annyit mondtak az első néhány napban sűrűn tegyem mellre, míg beindul a tejem.

2012. ápr. 13. 21:09
 8/11 anonim ***** válasza:

Nappal fotelben szoptattam a nappaliban, míg el nem adtuk az ülőgarnitúrát. :-)

Most maradt az ágy szélén ülve szoptatás, ami korábban éjszaka is volt.

Vennem kell egy fotelt hamarosan. :-)

A kórházban az alap fogásokat mutatták meg, azt is csak egy nővérke. Nem is tudok kézzel fejni hatékonyan, csak addig csináltam még benn, míg beindult a tej, azt viszont egy fél napig non-stop...

2012. ápr. 13. 22:00
 9/11 anonim ***** válasza:

A kórházban nem mutatták meg, csak adtak egy papírt, hogy tessék, olvassam el, azon le volt rajzolva :S

Pedig nekem a 2. napon bedurrantak a cicijeim, nagyon fájtak, lettek benne csomók is (szerencsére be nem gyulladt), próbáltam fejni, de nem nagyon ment, aztán gyorsan vettünk egy olyan pici patikai mellszívót. Azóta is azt használom, a tejem most kezd beállni, nem folyik már állandóan, csak etetés előtt és közben. Úgyhogy én amondó vagyok így utólag, hogy előre nem kell drága mellszívót venni, mert ki tudja kell-e. De ez a patikai még 2000 se volt, szóval nem olyan drága, de ha szükség van rá, legalább van valami.

Én fekve szoptatok még most is, a mi ágyunkon _(egy szobában van velünk a Baba), pedig szoptatós párnánk is van. De tudom szoptatni ülve is ha muszáj, vittük kontrollra, és akkor a kocsiban tudtam megeteteni.

Boldog Babavárást és majd könnyű szülést! És nehogy rágörcsölj a szoptatásra, menni fog (mint a többi dolog is)!

1 hónapos Kisfiú anyukája

2012. ápr. 14. 08:39
 10/11 anonim ***** válasza:
Ellenpélda: nekem megmutatta a kórházi védőnő, hogyan kell kézzel fejni, de annyira fájt, hogy szinte hullottak a könnyeim, maradtam az alkalmi mellszívó használatnál. Nos. Én nappal a nappaliban, a kanapén ülve szopipárnával szoptatom a kicsit, így együtt vagyok a nagyobb gyerkőccel is. Este és éjjel meg fekve szoptatom (most már), "oldalkocsi" üzemmódban van a kiságya, így csak melléhúzódom és már megy is a dolog, alszunk is tovább. De csak mellékesen megjegyzem, a fiam csak fekve volt hajlandó szopizni anno, nem hagyott sok választást, a lányomnak mindegy, szóval: nagyon babafüggő is a dolog.
2012. ápr. 14. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!