Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Muszáj kifejnem a cicit...

Muszáj kifejnem a cicit szoptatás után? Ha nem fejek nem lesz elég tej, vagy kevesebb ideig tudok majd szoptatni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3hetes. Hetente 300grammokat hízik. Eddig úgy etettem, hogy egyik cici, büfi másik cici. Az első cicit lefejtem, bár nem igazán jött. Ilyenkor volt, hogy 140-170grammot is evett és fájt a hasa. Ezért a védőnő azt javasolta, hogy akkor csak egy cici legyen és ha abból a 100-120-at megeszi akkor az bőven elég neki. De akkor is fejjem ki a maradékot ebből a ciciből, mert akkor nem lesz sokáig tejem. Ez tényleg így van, ha nem fejnék, nem termelődne elég?
2012. ápr. 12. 09:18
 1/5 anonim ***** válasza:

a fejéssela maximum termelést tudod elérni. ez akkor jó, ha el akarsz tennia mélyhűtőbe sokat, vagy tejet akarsz eladni.

ha az a célod, hogy beálljon a kereslet-kínálat, tehát a melled pont annyit termeljen, amennyit a babád igényel, akkor nem kell fejni.

viszont ha átállsz 1 mellből etetésre, akkor óvatos légy, amíg beáll, nehogy begyulladjon az eddig több tej. tehát vagy egy keveset még fejj le 2-3 napig, vagy úgy szoptasd, hogy az egyiket kiürítse, másikból keveset (következőre fordítva) pár napig.

heti 300 hízás nem semmi! nagyon ügyesek vagytok! (majd ne epődj meg, ha esetleg lesz olyan, hogy keveset fog hízni, elvégre már előre felszedi több heti adagját.)

2012. ápr. 12. 09:29
 2/5 alaszka ***** válasza:
100%
Én soha nem fejtem, csak ha feszült, vagy kezdett fájni, épp csak annyit hogy ne fájjon a következő szopiig. Egy mellből etettem mindig, havi egy kg-okat hízott a kislányom. Az elsőt 18 hónapig szoptattam, a második most 10 hónapos, még szopik. Ha kevésnek bizonyul a tej, csak akkor fejj rendszeresen, egyébként felesleges. Beáll magától annyi termelés, amit a baba meg is eszik. És hosszútávon is lehet egy mellből, egyszer az egyik egyszer a másik. Ha nagyon gyakran akar cicizni, akkor csinálhatod azt is hogy kétszer ugyanazzal a mellel kínálod, így a hasfájásra is kevesebb az esély.
2012. ápr. 12. 09:57
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen nektek. Akkor megnyugodtam. Nem vagyok lusta, de azért nem szívesen fejek minden szopi után. Nem eszik gyakran, 6x7x egy nap, de így is elég neki szopinként a 100-120gr is szerintem. Így sem kell fel magától enni csak ha én keltem. 2hete jöttünk haza a kórházból 3620grammal és most 4300gramm.
2012. ápr. 12. 10:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Én nem fejek soha.Szépen beállt a termelés.4 hónapos a babám.

Gratulálok a szép fejlődéshez mi is hasonlóan voltunk:

születés: 4000 gramm

10 naposan: 4330 gramm

3 hetesen: 4660 gramm

1 hónaposan: 5500 gramm

2 hónaposan: 6700 gramm

3 hónaposan: 7170 gramm

4 hónaposan: 7950 gramm!

Bocsi,hogy leírtam,de láthatod,hogy van amikor nem hízik csak egész hónapban ennyit.Jó egészséget nektek!

2012. ápr. 12. 22:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia. 7,5 hónapos a babám, még szopizik. Én sem fejtem/fejek. (Kaptam is már ezért dorgálást...) Úgy gondolom, a babák kialakítják a termelést, nem feltétlen kell "beleszólni" ebbe. Persze, az más, ha feszül a mell, vagy esetleg begyullad. De hogy minden etetés után fejni?! Ne aggódj, szépen fejlődik a babád.
2012. ápr. 13. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!