Ha megszülök, mennyi idő múlva derül ki tudok-e szoptatni? Legyen otthon előre tápszer is? Vagy elég akkor apát szalasztani, ha észreveszem a kicsin, hogy nem elég, vagy nem jön neki a tejem?
Én sem cumisüveget, sem cumit és tápszert meg pláne nem vettem. Úgy voltam vele, hogy tudok majd szoptatni és kész. Fontos mit programozol..
Egy 2 hetes kislány anyukája
Ugyanmár, ersze, hogy fogsz tudni szoptatni! Ez az egyetlen jó hozzáállás! Semmiképp se vegyél otthonra tápszert! A tejed még a kórházban be fog indulni és ha otthon azt veszed észre, hogy kevés, arra a jó megoldás az, ha gyakrabban teszed mellre a babád! Ettől fog több tej termelődni! Ha igény szerint szoptatod a babád és nem az óra szerint (nem számít, hogy az előbb szopizott, ha kér, kap.) , akkor valószínűleg éppen annyi tejed lesz, amennyi kell.
Olvasgass itt, érdemes :
A szoptatás tejesen természtes folyamat. Minden anya tud szoptatni! csak nem szabad feladni. Én is azt tudom mondani, hogy még a kórházban meg fog jönni a tejed, hamarabb mint azt gondolnád. és ha mindig akkor szoptatod a babádat amikor Ő éhes, akkor nem is lesz gond. hiszen a baba nyála kommunikál a mellbimbón kersztül az anya agyalapi mirigyével (azt hiszem így) és így ő szabályozza a tej mennyiségét, és minőségét is!
ha igény szerint szoptatsz majd, akkor mikor alszik a pici már fogod érezni, hogy mikor fog felkelni enni, mert megérkezett az ebéd :)
Nem kell igzulni rajta. több ezer éves jól bevált módszer. náunk nem volt táp kisfiam 9 hónapos koráig.
Engem a kórházban kicsit rosszul érintett amikor azt mondák nekem, hogy "tessék csak szoptatni a picit majd lesz tej", amikor vittem a síró babát a csecsemő osztályra, hogy ajdanak valamit (vizet, vagy teát) amitől megnyugszik. de utólag úgy ondolom, hogy így volt jó. ha adsz tápszert szoptatás mellé:
1 ) lehet, hogy sem indul be annyira tejtermelés,hiszem a kommunikáció egy jó részét egy szilikonnak adja le....
2 ) lehet, hogy rászokik a cumisüvegre, mert abból könnyebben jön a tejci, és nem kell küzdeni érte.
Szóval az én véleményem, hogy nem kell tápszer, és már most tudhatod, hogy fogsz tudni szoptatni!
esetleg egy bimbóvédőt szerezz be arra az esetre, ha a nagy mohóságban a pici kisebeseíteni a melledet. mert hát akkor is kell etetni.
csak ügyesen!
Kellemse babavárást! - "megint kismama"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!