Csak akkor lesz sok tejem, ha állandóan eszem?
Nem, nem kell állandóan enni. Fő, hogy egyél, ha éhes vagy és lehetőleg legyen benne rendszer (mondjuk 3 óránként keveset). Nem kell dugig enni magad, csak amennyi jól esik.
Vigyázz, mert a tea és a homeós bogyó együtt nem növelik, hanem csökkenthetik a tej mennyiségét! Elég vagy ez vagy az!
Sajnos egyik ciciben mindig kevesebb tej van, az én balomban is kevesebb volt:o( Két ciciből szoptatsz vagy egyből? Ha gyakrabban teszed a bal cicire, akkor elvileg nő a tej mennyisége, de nekem ez nem vált be!
Szoptass minden alkalommal mindkét mellből! Ez a legfontosabb, a többit akár el is hagyhatod, leszámítva az ivást természetesen, az elég fontos, de a három liter nem kevés.
Nem biztos, hogy lehet ellensúlyozni az "aszimmetriát" a mellek között. A melleid antómiailag eltérhetnek. Nekem a baj mellemben sokkal több a kivezető csatorna, mint a jobban. A baba érzi, hogy abból könnyebben és gyorsabban jön a tej, ezért azon jobban szeret lenni.
Azt megteheted, hogy minden szoptatást úgy kezdesz, hogy bal mell, aztán jön a jobb.
Amúgy nekem az egyik babám, amikor nagyobb lett, akkor már csak a bal mellemet fogadta el, de így is tökéletesen tudtam szoptatni. (Annyi lett, hogy a melleim mérete között volt vagy két kosár, de nem kell aggódni, szoptatás után ez is elmúlik, szépen visszaáll, sőt nekem épp a szopi alatt "nagyobb" az, amelyik normális esetben a "kisebb") :o)
Nekem is kevés tejem volt, mindkétszer mellből tudott csak jól lakni, 100-150 et szopizni. Hiába tettem gyakran mellre, hiába keltem éjjel fejni, nem lett több, viszont ha többet ettem, táplálób ételeket, akkor megfigyeltem hogy sokkal több tejem volt! Egy mellből jól tudott lakni, és tudtam fejni is, amit eltettem.
Szerintem ebben van igazság, ha többet eszem, több tejem volt!
Jól írták feljebb, a legelső (és szerintem valószínűleg elegendő) lépés az, hogy amikor nem elég egyszerre egy mell, akkor átteszed a másikra is. Ennyire egyszerű. :)
Ha ez csak a balos kezdésnél lesz így, akkor "felemásan" fogsz szoptatni, de nincs ezzel se semmi gond. A lényeg, hogy olyan szopis gyakorlatot alakíts ki, ami megfelel nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!