Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Olyan embereket keresek...

Olyan embereket keresek akinek az anyukája terhesen illetve szoptatás alatt dohányzott, drogozott esetleg ivott? Még mielőtt off lenne, tanulmányhoz kell!?

Figyelt kérdés
Konkrétan a következményekre, betegségekre vagy épp az ellenkezőjére vagyok kiváncsi. Minden példa fontos lenne!köszönöm
2012. ápr. 6. 18:49
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
34%
14 év dohányzás után 30 évesen terhes lettem,a cigit sajnos nem tudtam letenni.38.hétre 10/10-es apgarral 3440gr-al született a babám,teljesen egészséges.Ja,és kóla függő is vagyok bár abból kevesebbet ittam és cigit sem szívtam annyit,kb.15 szál/nap.
2012. ápr. 6. 20:42
 12/33 anonim ***** válasza:
74%

Anyukám végig dohányozta mindkét terhességét. Egyikünknek sincs semmi baja.

Nemrég kórházban voltam a kislányommal, ott volt egy csajszi, aki a terhessége 10. hetéig drogozott, ezen kívül végig ivott és dohányzott. A kicsit 3 hetesen már műteni kellett, nem tudom konkrétan, de valami a gyomrával volt, nem maradt meg benne semmi. Szó szerint semmi. Amennyit evett annyit hányt vissza, és a gyógyszer is kijött belőle.

2012. ápr. 6. 20:43
 13/33 anonim ***** válasza:

Off.

Kedves utolsó!

Lányomnál is ez volt, amit írtál. Nem maradt meg benne semmi, se anyatej, se tápszer. Ráadásul székrekedése is volt.

Annyi a különbség, hogy sosem dohányoztam, nem drogoztam és alkoholt sem ittam már úgy 7 éve.

A lányom baleset miatt sürgősségi császárral született 9/10 értékkel. Teljesen egészséges egyébként.

Végül nem jöttek rá az orvosok, hogy mi volt a probléma, de 3,5 hónaposan már el kellett kezdenem a hozzátáplálást, mert elkezdett fogyni.

Végül ez mindent megoldott. Megmaradt benne az étel és széklete is lett.

2012. ápr. 6. 20:56
 14/33 anonim ***** válasza:
Anya napi 5 szál cigit szívott orvos tudtával. Időre, normál súllyal születtem. Sosem voltam beteges és a város egyik legjobb iskolájában érettségiztem.
2012. ápr. 6. 21:19
 15/33 anonim válasza:
100%

Az én anyukám dohányzott engem várva, 4-5 szálat szívott naponta, orvos tudtával. Időben születtem, viszonylag kicsi súllyal (2450g), és azóta se nőttem túl nagyra (152cm, 19/L), de amúgy kutya bajom.

Durvább sztori az ismeretségi körből: alkoholista szülők, végig ittak a terhesség alatt, az anyuka is, sokat. A gyerek szegény alig lát (vmi 10 dioptriás szemüveget hord), hormonzavaros és súlyos vesebeteg, dialízisre jár..

2012. ápr. 6. 22:29
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem anyósom dohányzott végig a sógorom terhessége alatt, kicsi baba volt és most kiskamaszként is kisebb az átlagnál jóval. Allergiás és sokat betegeskedik.

Egy barátnőm is dohányzott a terhessége alatt, neki a babája bőrbetegséggel(pigmentációs zavarral) született.

2012. ápr. 7. 00:52
 17/33 A kérdező kommentje:
Mindenképp megírom a végét a tanulmánynak, ha kész lesz (bár nem ma lesz :) ) és kb 30-40 esetre van szükségem!Köszi az eddigi válaszokat!
2012. ápr. 7. 20:06
 18/33 anonim ***** válasza:
A placenta azért elég sok mindent kiszűr. Nem ajánlott, de bizonyítani nem tudják. A nagynéném dohányzott végig, a fia diszlexiás, és nagyon erős szemüveget hord. Ő állítja, hogy nincs összefüggés.
2012. ápr. 7. 21:02
 19/33 anonim ***** válasza:
Anyukám nagy dohányos, napi 2-3 dobozzal elszív. Nem tette le egyik terhessége alatt sem. A bátyámmal mindketten normál súllyal születtünk és nem lett semmilyen következménye.
2012. ápr. 8. 06:51
 20/33 anonim ***** válasza:

Munkatársnőm dohányozta végig a terhességét, igaz csak napi 1-2 szálat.A babája teljesen egészséges.

Különben a környékünkön (Bp., VIII.) strihel egy kb. 5-6 hónapban lévő leányka. Folyton lóg ki a cigi a szájából. Múltkor megpróbáltam rávenni, hogy menjen el védőnőhöz. Akkor mondta el nekem, hogy metadont is szed. Írjak majd mi lett a babával?

2012. ápr. 9. 17:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!