Az mitől függ, hogy valakinek szoptatás alatt vagy csak utána jön meg a menstruációja?
valószínüleg genetika
Nálunk a családban mindenki menstruált szoptatás alatt kb a 6.hónaptól. (ükmamáig tudjuk)
Egyrészt a szervezetnek bizonyos idő kell, hogy 9 hónap kihagyás után újra rendeződjön a peteérés folyamata. Ez valakinél hamar megtörténik, míg másoknál nem.
Maga a szoptatás nem gátja a peteérésnek, de valakinél eltart egy jó ideig míg a szervezetet újra visszaáll az eredeti kerékvágásba.
Másrészt a szoptatás alatt a tejmirigy olyan váladékot termel, ami a petefészek szerepét helyettesíti, így a menstruáció később jelentkezik csak. De ez sem érvényes mindenkire, hiszen testünk bár hasonló, mégis másképp működik. Így ezért is változó, kinek, mikor jön meg.
A lányom nem tudott szopizni, 2,5 hónapig tudtam neki fejni aztán elapadt a tejem. Éppen egy évvel később jött meg mint amikor az utolsó mensi volt a terhesség előtt.
A fiam most tud szopizni, van is tejem még, már 3 hónapos.Kíváncsi leszek mikor jön meg.
Én 8 hónapig szoptattam, amúgy meg szülés után 6 hétre megjött. Pedig úgy örültem volna, ha még nem jött volna meg, de hát ez van.
Sógornőm 5 hónapig szoptatott, neki 9 hónapra jött meg szülés után.
Az első babánál pont 7 hónapra a szülésre jött meg először. Még szopott akkor.
A második baba meg még csak 5,5 hós volt, amikor először megjött. Még most is szopizik. (8 hónapos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!