Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van olyan antidepresszáns...

Van olyan antidepresszáns amit szoptatás alatt lehet szedni?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 3. 20:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nincs.
2012. ápr. 4. 05:10
 2/14 anonim ***** válasza:
Biztos kell lennie.
2012. ápr. 4. 08:05
 3/14 Hiribi válasza:

Kedves Édesanya!

Biztosan van ilyen gyógyszer. Beszélje meg az orvosával, aki felírja Önnek. Ha konkrét nevet mond meg próbálok utánanézni, ha nem az orvosa segítségével a LactMed, E-LACTANTIA, Hale orvosi fórumokon utána lehet keresni a gyógyszereknek.

2012. ápr. 5. 12:11
 4/14 anonim ***** válasza:

Biztosan van,de ilyenkor jobb a szoptatásokat kihagyni,mivel átjut az anyatejen.

De ezt inkább az orvossal beszéld meg!Nekem amit felírtak az nem szedhető szoptatás mellett.

Ez a Frontin 0,25 és a Rexetin.

2012. ápr. 6. 07:58
 5/14 Hiribi válasza:
Természetesen a legtöbb gyógyszer átjut az anyatejbe, de az hogy milyen mennyiségben az sok mindenen múlik. Általában a legtöbb gyógyszer elhanyagolható koncentrációban elenik meg az anyatejben, és nem ártalmas a babának. Kevés olyan szer van, ami mellett tilos a szoptatás. Mindig érdemes mérlegelni a gyógyszerszedés szükségességét és a nem szoptatás hátrányait is. Utána nézek ennek a két szernek.
2012. ápr. 6. 12:04
 6/14 Hiribi válasza:

Kedves Édesanya!

Gondolom pszichiáter írja Önnek a gyógyszert. A Frontin(alprazolam) helyett, pl. ha lorazepam hatóanyagu, rövidebb hatású benzodiazepine adnak, melynek nincsenek aktív metabolitjai nyugodtan folytatható a szoptatás. Azért írtam a fenti weboldalakat, mert azok valóban hasznosak a szakembereknek. Én szoptatási tanácsadó gyakornok és csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos vagyok. Nem vagyok jártas abban, hogy Önnek milyen gyógyszerre van szüksége, de abban tudok segíteni, hogy az adott gyógyszerrel szoptathat-e. Üdvözlettel

2012. ápr. 6. 12:21
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A pszciáháterem le akarja állítatni a szoptatást. Frontin 0.5 öst írt fel lefekvés előtt egyet és stimulotont. Ezeket szedtem terhesség alatt is,de terhesség végén le állította a szoptatás miatt. Generalizált szorongásom van és most újra előjöttek a tünetek. A lányom 9 hónapos lessz ,de én nagyon szeretném még szoptatni.
2012. ápr. 7. 08:56
 8/14 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha kb. 10 honapig kibirtad gyogyszer nelkul, akkor ezt a 3-4 honapot is ki fogod meg birni. :-) az orvosok nagyobb reszet nem erdekli az a weboldal, amit az egyik valaszolo linkelt, mert ugy vannnak vele, hogy az i felelosseguk, ha valami gond lesz a babaval, nem egy weboldale. Es jobb az ovatossag. Tapasztalatbol mondom, nekem egy egyszeru antiviralis szert sem irnak fel szopi alatt. Az orvosok nagyon felnek es inkabb nem irnak semmit.
2012. ápr. 7. 12:03
 9/14 anonim ***** válasza:

Szoptatás alatt ezeket tényleg nem igazán lehet szedni.Ilyenkor mérlegelni kell,hogy milyen az állapotod s mennyire bírod gyógyszer nélkül ki.

Én se vagyok valami jól,de nem szedek semmit vagyis csak hébe-hóba.Anyatejleadás alatt jött ki rajtam s azóta se múlt el.Amit felírtak azt csak 2 hónapig szedtem,mert rettenetes fülzúgást kaptam a gyógyszertől,ami a mai napig se múlt el,pedig már 6 hónapja nem szedem.S visszajött a gyógyszer mellett az anyatejem is ami elapasztottak jóval előtte.

Voltam endokrinológián ott azt mondta az orvos ne szedjek ilyen szereket,mert megint visszajön az anyatejem.

Azóta csak tartom magam,de nem vagyok a toppon.

Viszont Neuroptimot szedek az erre a betegségre való éppen s magne B6-ot.

Ha szeded a Frontint az mellett lehet szoptatni?

Szerintem NEM!Mit mondott az orvosod?

2012. ápr. 11. 08:14
 10/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Hogy vagy?Szedsz valamit végül?

Szoptatsz még?

2012. ápr. 16. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!