Egy 1hetes babának egy szoptatásnál hány ml tejet kell megenni?
Annyit, amennyire igénye van. Ne méregesd, mert csak félre fogod érteni a számokat!!!
Igény szerint szoptasd, amikor sokáig szeretne, akkor hagyd neki. Minden baba más, és csakis ő tudja, mennyi anyatejre van szüksége. Rá figyelj, ne a számokra!
Elvileg úgy kell kiszámolni,hogy ahány kiló,annyiszor 1.5..vagy hogy..
Tehát ha pl. 3 kg a babád,akkor egy nap 450ml-t kéne "megennie". Ezt elosztod annyival ahányszor eszik egy nap..pl.: 450/9=50ml/alkalom.
A fenti 150-es számolás a tápszeres! babákra vonatkozik. És egyébként is csak irányadó még rájuk nézve is.
Egy anyatejes baba nagyon széles skálán szopizhat egy-egy alkalommal, mivel nem mindig eszik, hanem hol iszik, hol fájdalomcsillapításra vagy elalvásra használja a mellet... Innentől kezdve pedig felesleges méricskélni, hogy épp mennyit szopizik, mert lehet, hogy adott alkalommal pont nem azért szopizott, hogy jóllakjon.
Kérdező, inkább a pisis-kakis pelusokat és a babád közérzetét figyeld! Ha ezek rendben vannak, akkor jó eséllye eleget szopizik!
Lányom soha nem evett annyit amennyit a súlya szerint "kellett" volna. Egy időben én is méregettem, de rájöttem mindegy mennyit eszik, ha közben hétről-hétre szépen fejlődik és van mindig kakis-pisis pelusa.
Szerintem sem fontos méregetni, főleg ne állandóan, attól csak begolyózol.
Kedves Édesanya!
Valóban nem szükséges etetések után mérni a babát. Ha van 3-5 kakis és 4-6 pisis pelusa 1 nap, jókat alszik akkor minden rendben. Ha megnyugtatja eleinte naponta, később hetente meg lehet mérni. Az első 3 hónapban a lányok átlag 30 grammot, a fiúk kb. 34 grammot gyarapodnak naponta. Fontos azt is tudni, hogy a szoptatásnak van egy úgy nevezett non-nutitív része, ami a kötődést segíti elő (baba-mama kapcsolat). Eleinte ez hosszabb időt vehet igénybe, de ahogy nő a baba ennek is csökken az ideje.
A kezdetekben úgy érezheti, hogy egész nap mellen van a baba, de később kialakítja a saját kis rendjét. A növekedési ugrások kapcsán ismét gyakrabban kéredzkedik majd mellre egy pár napig, aztán megint megy minden a maga útján. Ha észleli a korai éhség jeleket (fejét emelgeti, cuppog, kezét az arcához hozza) érdemes már etetni. Sok erőt és boldogságot kívánok Önöknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!