Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van családi hagyománya a...

Van családi hagyománya a szoptatási módszereteknek? Elnyújtottátok a szoptatást? Meddig?

Figyelt kérdés

Nekem most 26hós a lányom s bár a végén járunk s alig van de szeret szopizni tente mellé vagy ha meglátja a vízben felcsillan a szeme s megnyalja a száját. :)

Rendesen kap már szinte mindent úgy mint mi csak kevesebb fűszerrel, több gyümölcsel.

Tápszert, külön vitamint nem kap csak ha az orvos jónak látja, de azt rendesen pl: a vízben lévő kevés jod miatt a fogzománc védéshez meg d vitamint).

Szóval mindent megkap, nem fizikai szükséglet miatt szopik hanem lelkileg, megnyugszik, kötödés, meg számomra is boldog érzés. Védőnőnk, orvosunk se vn ellene.

Nálatok ez hogy zajlik? Esetleg családi hagyományok vannak ilyen szempontból?

2012. márc. 5. 20:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
Én is le lettem pontozva,pedig a 2 éves 3 hósom még szopik!
2012. márc. 6. 14:42
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt hagyománya. Anyukámnak lenőtt mellbimbója van, úgyhogy eléggé megkínlódott a szoptatással, nem akart sokáig szoptatni. Nekik azt tanították, hogy 3 hónapos kortól lehet hozzátáplálni, úgyhogy 6 hónapos korra mi már anyatejet nem is kaptunk.

Úgyhogy engem totál hülyének nézett, hogy a fiamat 2 éves koráig még mindig szoptattam. Ha náluk voltunk, mindig ment a kioktatás. Nem akarta, hogy ott szoptassak, állította, hogy majd ő elringatja a síró gyereket. De érdekes módon nem jött be. Nem igazán érdekelt a véleménye, nekem a védőnő azt mondta, hogy 2 éves korig ajánlják a szoptatást. Aki meg ellene van, az az ő dolga. Nem érdekel mások véleménye, ez mindenkinek a saját magánügye. És nem szopik 6 évesen is egy gyerek, azért, mert nem szoktatod le minél előbb. Ez az anya és a gyermek összehangolt, közös döntése legyen, ne idegenek rosszallása határozza meg. Mi 2 évesen abba tudtuk hagyni, nem azzal fog érettségizni.

2012. márc. 6. 14:45
 13/14 anonim ***** válasza:

9/12-es vagyok.

Tök mindegy ki mit mondd, mindenkinek más a véleménye erről.

Van egy anyuka ismerősöm, a legnagyobbik lánya 8 éves, és 6 éves koráig szopott. Na azért az durva. De szerintem a 2-3 év simán jó. Csak már én nem bírom.

De amúgy engem sem érdekel ki mit mondd. Senkinek semmi köze hozzá. Én örülök hogy tudtam szoptatni eddig is. Van akinek ennyi sem megy.

2012. márc. 6. 17:18
 14/14 anonim ***** válasza:

nincs családi hagyomány. Anyukám egy éves korunkig szoptatott minket tesómmal, minden rendben volt. Nagymamáimnak, mindkettőjüknek kevés teje volt. Anyósomnak másfél hónap után elapadt a teje.

nekem kevés tejem volt, de tápszer mellett fél éves korig szoptattam.

jó lenne, ha hagyományokról tudnánk beszélni, de leginkább mindenki addig szoptatott, ameddig sikerült. úgy tűnik nem vagyunk szerencsések ilyen szempontból.

ha minden ideális lett volna, akkor valahol az egy és a két év között terveztem volna abbahagyni. persze, ha a fiatalúr is úgy akarta volna :)

2012. márc. 8. 10:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!