Aki sokat hízott a szoptatás allatt, sikerült késöbb
leadni? Mivel vagy hogyan?
Én mindig szopi alatt hízok meg :( Most a harmadik babámnál egészen a "lovak közé dobtam a gyeplőt" így dec. elején mérlegre állva majdnem leszédültem róla :(( 86 kiló voltam (176 cmhez). Aztán megszorítottam a kalóriabevitelt (nekem ezek a kódos dolgok túl bonyolultak...) 1500ra és heti 3-4szer futok vagy aerobic dvdt csinálok itthon. 3 hó alatt lement 74re, és még 6 kilót szeretnék leadni. Nem lehetetlen, az első heteken kell átlendülni, megszokni a kistányérnyi mennyiségeket ( mint a gyerekek akkora tányérból eszek), meg hogy nincs édesség vagy zsíros ételek, de utána ez normálissá válik.
2012. márc. 5. 14:30
az a baj,hogy sokan "később" szereznék leadni. Akkor kéne odafigyelni amikor felszeded.
Én szoptatás alatt is futottam,úsztam,odafigyeltem,hogy mit eszem. ezzel lement az a pár kiló ami feljött terhesség alatt.
2012. márc. 5. 14:32
3/12 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom hogy ki hogy van ezzel de én ha nem eszek tápláló ételeket akkor csöken a tejcsi mennyisége, még csak 10 hetes a babűm és szeretném minimum 6 hónapig szoptatni.
4/12 A kérdező kommentje:
Az első vagyok én is így voltam sajnos amúgy se vagyok az a bő tejű :)) Épp elég mindig a babáimnak. Amíg csak szopiztak, nem is kezdtem bele semmibe, egyszer megpróbáltam de lecsökkent a tejem.Úgy gondoltam, most abban a félévben-1 évben nem én vagyok a legfontosabb majd kibírom hogy nem azt látom a tükörben amit szeretnék:)
Utána viszont minden további nélkül lemennek a kilók ha odafigyel az ember.
De van akit nem zavar ez meg, barátnőm a kislánya 3 hónapos korától napi szinten ment edzőterembe és 9 hónapig szoptatott!!
2012. márc. 5. 15:03
Óóóó..de jó neked 2. hozzászóló. :)
Nekem meghalni nincs időm, nem hogy futni és úszni. Gondolom akkor van ki vigyázzon addig a babára.
Egyébként én nem ettem sokat, zsírosat meg soha, mégis híztam szoptatás ideje alatt. Ez hormonfüggő is. Mikor 2 éves volt a nagy, akkor hagytuk abba a szopizást és utána káposztalevessel 15 kilót fogytam. Meg is tartottam az új súlyom a következő terhességig.
2012. márc. 5. 15:09
Egyél nyugodtan tápláló ételeket, csak a nasikat hagy, ezekről mondj le. Szoptatás alatt nem jó fogyózni, mert a méreganyagok bekerülnek a tejbe. Amikor enged a zsírszövet, kiengedi az általa tárolt méreganyagokat a vérkeringésbe, nyirokrendszerbe. Fogyni csak nagyon lassan szabad ilyenkor, úgyhogy vigyázni kell túl sok ne szaladjon fel ránk. A plusz nassolást kell kerülni, csak néha tedd. A cukros rostos üdítők a legveszélyesebbek.
Nekem muszáj volt az őszilét innom a tejtermelésért. Hát sokat híztam, de majd leadom... :)
Első a szoptatás.
2012. márc. 5. 21:30
8/12 ERFOLG78 válasza:
én (173cm) mindkét gyerkőccel 85 el gördültem be a szülőszobára, ennek az az érdekessége, hogy az egyik 4 és fél kiló volt és mindent megetetett velem terhesség alatt, a kisasszony pedig semmit nem volt hajlandó elfogadni a hasamban, 3 kiló sem volt az egész csöppség...szoptatni imádtam és nem is foglalkoztam a sulyommal...ezt mindenképp javaslom mindenkinek a baba egészsége sokkal fontosabb a nagyobb 13 a kicsi 3..egyikel sem voltam még betegszabin 14 és 10 hónapig szopiztak...na de ahogy leszálltak a ciciről kemény meló vette kezdetét 4-5 hónap !! nagyon kemény és szigorú..salátázás, és ha tehettem edzés ha nem akkor a biztos kalória betartás mellett elég felülögetni egy film alatt ...a férjem gyerekért könyörög én meg ujra rettegek...kell a gyerek csak rakja le valaki az ajtóm elé-:DDDD szép napot!
2012. márc. 6. 09:34
9/12 Telokin válasza:
Hát én irígykedem.....én 6 kilót híztam a terhesség alatt, 64 kiló-val szültem, és kb. két hónap alatt lement 12 kiló, úgy, hogy folyamatosan szoptatok, és naponta, 5-6-szor eszem! És itt most megálltam, de nem bírok hízni sehogy sem! Ha esetleg valaki erre tud választ adni, azt szívesen fogadom.... :D Most volt 8 hónapos a kislányom, még mindig szopik, szeretném minél tovább szoptatni, de az elmúlt 1 hónapban kezdtem érezni, hogy már nem mindig elég a tejem. Szóval én nem tudom, hogyan sikerült, de én 1 dekát sem híztam a szoptatás alatt!
2012. márc. 6. 21:35
10/12 anonim válasza:
Én ugyanígy voltam mindkétszer ,mint Te. A terhesség alatt men híztem túl sokat ,de a szoptatás alatt... A kicsi (11 hós) nemrég hagyta abba a szopit, és én eddig nagyon sok jót hallottam a fülakupunktúráról, ezért ezt próbáltam ki. Az eredmény 6 hét alatt 79-ről 72 kg! Persze még szeretnék tovább fogyni, de azt hiszem a módszert már megtaláltam, ami segít. Egy héten kétszer jelent 45 perces elfoglaltságot, ezt még sikerült megoldanom a gyerekek mellett. Ha érdekel a stúdió, ahová árok, priviben szívesen megírom...
2012. márc. 10. 08:09
Kapcsolódó kérdések: