igen rögtön a szülő szobán!
Bár én este szültem megszoptattam és csak reggel olyan 9 körül hozták be ujra a babát hozzám!
Ha komplikációmentes a szülés, akkor a szülőágyon fekve mellre teszik. Az nagyon édes dolog, tök ügyesen cuppognak a babák ekkor.
Ha komplikáció van, akkor teljesen attól függ, hogy mi a "baj", és az mennyi idő alatt oldódik meg, esetleg császár volt stb.
ahogy kibújt, mellre teszik (esetleg mosdatás után), és ez a legjobb. ilyenkor még csak 1-2 csepp kolosztrumra van szüksége.
gyerekágyas osztályon érdemes gyakran mellre tenni, hogy hamarabb induljon be a rendes termelés (én 2 óránként tettem mellre). aztán igazán beindulni akkor szokott, amikor hazaérsz, és csöndben, nyugalomban tudsz lenni. nekem ekkor kezdett ömleni (a szülésznő mondta is előre, hogy addig ne izguljak a mennyisége miatt, mert ritkán indul be előbb az igazi termelés), utána nem volt gond.
Reméljük, hogy természetes szülés lesz, de leírom az én tapasztalatomat is, hogy erről is tudj!
Sürgősségi császárom lett altatásban( fiatal alatóorvos volt, nem merte bevállalni a spinálist), ezért az altatás után 14 órával szoptathattam meg a babámat. Szegényem már szopott volna korábban is mert odahozták nekem, (miután felébredtem rendesen,) hogy ismerkedjünk. Annyira szeretett volna cicizni, hogy rácuppant a hálóingemre, mire észrevettem, azt szívogatta! :-))
Könnyű szülést!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!