Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Közvetlen szülés után mikor...

Közvetlen szülés után mikor szoptathatok először?

Figyelt kérdés

2012. márc. 5. 10:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Kb. 15 perc múlva :) Még ott a szülőágyon. Utána pedig 2-3 óra múlva már lent a szobában.
2012. márc. 5. 10:22
 2/9 A kérdező kommentje:
Okés, köszönöm. Kicsit félek a szoptatástól, de már alig várom.
2012. márc. 5. 10:23
 3/9 anonim ***** válasza:

igen rögtön a szülő szobán!

Bár én este szültem megszoptattam és csak reggel olyan 9 körül hozták be ujra a babát hozzám!

2012. márc. 5. 10:28
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha komplikációmentes a szülés, akkor a szülőágyon fekve mellre teszik. Az nagyon édes dolog, tök ügyesen cuppognak a babák ekkor.

Ha komplikáció van, akkor teljesen attól függ, hogy mi a "baj", és az mennyi idő alatt oldódik meg, esetleg császár volt stb.

2012. márc. 5. 10:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Még a szülőszobán, de nem jött össze a dolog. Aztán kb 3 óra múlva megint megpróbáltuk, akkor már ment.
2012. márc. 5. 10:38
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

ahogy kibújt, mellre teszik (esetleg mosdatás után), és ez a legjobb. ilyenkor még csak 1-2 csepp kolosztrumra van szüksége.

gyerekágyas osztályon érdemes gyakran mellre tenni, hogy hamarabb induljon be a rendes termelés (én 2 óránként tettem mellre). aztán igazán beindulni akkor szokott, amikor hazaérsz, és csöndben, nyugalomban tudsz lenni. nekem ekkor kezdett ömleni (a szülésznő mondta is előre, hogy addig ne izguljak a mennyisége miatt, mert ritkán indul be előbb az igazi termelés), utána nem volt gond.

2012. márc. 5. 10:52
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Tőlem sajnos elvitték éjszakára, mert nem tisztult le rendesen a légcsöve, hörgött picit. De másnap reggel már rohantam is érte, és tettem is cicire! Nagyon ügyi volt, egyből tudta, mi a dolga. :)
2012. márc. 5. 11:35
 8/9 alaszka ***** válasza:
Szülőszobán, rögtön szülés után mellémtették, és kb. 5 perc próbálkozás után rátalált a cicire. :) Azóta is rajta van, 8 hónapos. :))
2012. márc. 5. 12:12
 9/9 sumergo ***** válasza:

Reméljük, hogy természetes szülés lesz, de leírom az én tapasztalatomat is, hogy erről is tudj!

Sürgősségi császárom lett altatásban( fiatal alatóorvos volt, nem merte bevállalni a spinálist), ezért az altatás után 14 órával szoptathattam meg a babámat. Szegényem már szopott volna korábban is mert odahozták nekem, (miután felébredtem rendesen,) hogy ismerkedjünk. Annyira szeretett volna cicizni, hogy rácuppant a hálóingemre, mire észrevettem, azt szívogatta! :-))

Könnyű szülést!!

2012. márc. 5. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!