Tejserkentést el lehet kezdeni a szülés előtt?
Hát én alkoholmentes citromos gössert iszok, de nem ezért, hanem mert finom :-)
De ha ilyen hatása is van, az tök jó :-) 27 hkm
Én anno málnalevél teát olvastam hasonló célzattal, de nem tudom, hogyan is működne. Tudja valaki pontosabban?
Egyébként egyetértek, felesleges. A terhesség az terhesség, a szoptatás meg szoptatás. Időben külön van a kettő.
Egy apró észrevétel: tejserkentő teát ok nélkül szerintem szintén felesleges inni, pláne közvetlenül a szülés után. Persze az jó, ha hamarabb lövell be tőle a tej, de esetleg túlzottan jól sülhet el a dolog és rögtön bekeményedik a mell... szóval szerintem az elején nem érdemes így beleszólni a Természetesbe, bőven ráérsz majd akkor is, ha bármikor meg akarod támogatni a "sima" tejserkentést.
Nem ajánlatos terhesség alatt. Begyulladhat a mell, ami nagyon fájdalmas. Ráadásul valahol mintha olvastam volna, hogy a szülést is beindíthatja! Nem akarok hülyeségeket írkálni, de ugyebár szülés beindító praktikák között van a mellbimbó ingerlés is, ami olyan hormont termel, ami beindítja a szülést. Valószínűleg a tejserkentésnek is lehet köze ehhez a hormonhoz.
Egyébként akkor érdemes serkenteni, ha 3 nap után sem lövell be vagy nincs tej, addig nem.
Én a kórházban szülés után már másnap elkezdtem inni a sok szoptató teát, kajszi levet.. Másnap örültem is, hogy mennyi tejem van. A fiam ráadásul az első perctől nagyon jól szopott - na ez a tuti tejserkentő módszer, a szoptatás! Hááát úgy bedurrant a harmadik napra a mellem, hogy aludni sem tudtam tőle, egész éjjel borogattam, hogy egy kicsit apadjon vissza, állandóan masszíroztam meleg víz alatt.. A gátam semmi volt ahhoz a fájdalomhoz képest! Naponta 1,5 liter anyatejet öntöttem ki, amellett, hogy a kisfiam szopizott 2 óránként. Mivel lefejtem a maradékot ugye, hogy ne durranjon szét a mellem, de 15 perc eltelt, és már tele is volt. Szóval szerintem várd meg a szülést, aztán gondolkozz ezen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!