Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejserkentést el lehet kezdeni...

Tejserkentést el lehet kezdeni a szülés előtt?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam, hogy már terhesen itták a mentes sört, teákat stb, hogy több tejük legyen. Tényleg van ilyen? Használ? Ha igen, akkor mikortól kell majd innom? 22 hkm

2012. márc. 1. 18:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát én alkoholmentes citromos gössert iszok, de nem ezért, hanem mert finom :-)

De ha ilyen hatása is van, az tök jó :-) 27 hkm

2012. márc. 1. 18:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Teljesen felesleges tejserkentő teákat inni szülés előtt. Ugyanis a szülés után a mellben kolosztrum van,ami a tej beindulásáig fedezi a baba tápanyag igényét. A másik,hogy a tej a szülés alatt-után termelődő hormonok és a baba szopizásának köszönhetően kezd termelődni. Ezeket szülés előtt nem lehet, de nem is szabad befolyásolni. Szülés után, viszon érdemes a napi folyadékba beépíteni a tejserkentő teákat, mert meggyorsítják a tej belövellését, ill. növelik a mennyiségét.
2012. márc. 1. 19:00
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor nem iszom előre, ha felesleges. Kivéve ezt a citromos izét, ezt megpróbálom. :)
2012. márc. 1. 19:09
 4/5 xStefix ***** válasza:
100%

Én anno málnalevél teát olvastam hasonló célzattal, de nem tudom, hogyan is működne. Tudja valaki pontosabban?

Egyébként egyetértek, felesleges. A terhesség az terhesség, a szoptatás meg szoptatás. Időben külön van a kettő.

Egy apró észrevétel: tejserkentő teát ok nélkül szerintem szintén felesleges inni, pláne közvetlenül a szülés után. Persze az jó, ha hamarabb lövell be tőle a tej, de esetleg túlzottan jól sülhet el a dolog és rögtön bekeményedik a mell... szóval szerintem az elején nem érdemes így beleszólni a Természetesbe, bőven ráérsz majd akkor is, ha bármikor meg akarod támogatni a "sima" tejserkentést.

2012. márc. 1. 19:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem ajánlatos terhesség alatt. Begyulladhat a mell, ami nagyon fájdalmas. Ráadásul valahol mintha olvastam volna, hogy a szülést is beindíthatja! Nem akarok hülyeségeket írkálni, de ugyebár szülés beindító praktikák között van a mellbimbó ingerlés is, ami olyan hormont termel, ami beindítja a szülést. Valószínűleg a tejserkentésnek is lehet köze ehhez a hormonhoz.

Egyébként akkor érdemes serkenteni, ha 3 nap után sem lövell be vagy nincs tej, addig nem.

Én a kórházban szülés után már másnap elkezdtem inni a sok szoptató teát, kajszi levet.. Másnap örültem is, hogy mennyi tejem van. A fiam ráadásul az első perctől nagyon jól szopott - na ez a tuti tejserkentő módszer, a szoptatás! Hááát úgy bedurrant a harmadik napra a mellem, hogy aludni sem tudtam tőle, egész éjjel borogattam, hogy egy kicsit apadjon vissza, állandóan masszíroztam meleg víz alatt.. A gátam semmi volt ahhoz a fájdalomhoz képest! Naponta 1,5 liter anyatejet öntöttem ki, amellett, hogy a kisfiam szopizott 2 óránként. Mivel lefejtem a maradékot ugye, hogy ne durranjon szét a mellem, de 15 perc eltelt, és már tele is volt. Szóval szerintem várd meg a szülést, aztán gondolkozz ezen!

2012. márc. 3. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!