Megvettétek előre a mellszívót szülés előtt, vagy csak utána?
Megveheted előre is, de az első hetekben semmiképp nem ajánlanám a használatát. Két okból. 1, az első hetekben nem áll be a kereslet-kínálat, több tejcsi termelődik eleve. (Merthogy a baba bármilyen nagyevő is, kicsi még a gyomra -befogadóképessége- viszont mindkét mell termeli a tejcsit. Ha elkezded fejni, még több termelődik és 2.) a pluszban termelődő tejcsi elkezdhet pangani, amiből mellgyuszi lehet.Úgy az első hónap után, ha érzi az ember, hogy szopi után picit keményebb marad a melle, akkor jó szolgálatot tesz.
Sokan az Aventot szeretik, az jön be nekik, hát én Medela kézit vettem és tökéletesen bevált, nagyon szeretem :)
Én megvettem előre. Nekem az Avent vált be, ami elektromos és kézi is egyben. Kb a második héttől napi szinten fejtem, mert akartam lefagyasztani. Most már csak néha fejek, ha érzem feszül és azt lefagyasztom. Meg akkor fejek ha el kell ugranom valahova, mert nem hagyom egy órára se kaja nélkül a babám itthon, mert kiszámíthatatlanul sűrűn szopizik még mindig. Meg hát volt, hogy tejszaporításra is használtam, amikor 3 hósan gondjaink voltak. Kézzel sose tudtam fejni, csak szétspriccelt az a kicsi is ami jött. Egyszer elszakadt a membránja a mellszívómnak, sírva hívtam a védőnőmet, hogy adjon egyet kölcsön, mert nem bírok kézzel fejni, akár hogy is erőlködtem. Pont akkor volt dolgom a városban.
4,5 hós kisfiú anyukája
Én megvettem, Avent Isis kézi. Nagyon jól jött már a kórházban, mert rengeteg tejem volt. Az előző babámnál nem volt, így a kórházival fejtem le a maradékot, és önthettem ki :( Most meg hazaküldtem fagyasztani, és nem fájt annyira a mellem.
Nagyon ajánlom, egyszerű használni, nem hangos, nem kényelmetlen, és ha nem lett volna, biztos mellgyulladást kapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!