Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A szoptatás befolyásolja a...

A szoptatás befolyásolja a teherbeesést?

Figyelt kérdés

17 hónapos a kisfiam, szeretnénk tesót, de még szoptatom...elkezdtem leszoktatni, de megbetegedett így alig eszik,viszont a cicit elfogadja, ezért adok neki reggel és este.

A beágyazódást befolyásolhatja szerintetek?

Kisfiunkkal 1,5 évet próbálkoztunk, szeretnék kizárni minden akadályozó tényezőt, remélem ez nem lesz az...

2012. márc. 4. 12:44
 1/9 anonim ***** válasza:
sokan azt hiszik, hogy ha szoptatnak, még védekezniük se kell, mert véd a teherbeeséstől. ez persze marhaság, de lehet, hogy tényleg nehezebb ilyenkor teherbe esni. miért nem kérdezed meg a nőgyógyászt, vagy védőnőt?
2012. márc. 4. 12:53
 2/9 A kérdező kommentje:

mert itt olyan sok okos anyuka van:)

persze lehet megkérdezem majd, de még csak most kezdtünk el próbálkozni, és eszembe jutott.

2012. márc. 4. 13:07
 3/9 anonim ***** válasza:
18 hónapos a lányom, szoptatok még rendszeresen, és bár lányomra közel 3 évet vártunk, most úgy néz ki, a kistesó az első adandó alkalommal megfogant...
2012. márc. 4. 13:31
 4/9 A kérdező kommentje:
:) na ez jó,nagyon remélem nálunk is így lesz:))gratulálok!!
2012. márc. 4. 13:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Semmit nem gátol a szoptatás teherbeesés kapcsán, viszont arról olvastam itt a fórumon, hogy esetleg megváltozik a tejcsi íze . De ez se 100%, hiszen mensi alatt is mondják h változik a tej íze, van baba amelyik érzékeny rá, van amelyik észre se veszi.
2012. márc. 5. 09:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is pont ilyen időtávban szerettünk volna kis tesót. Próbálkoztunk és nem jött meg a menszim. Elmentem a nőgyógyászhoz és sajnos nem baba volt, hanem nem volt peteérésem. A doki azt mondta, hogy hagyjam abba a szoptatást, ha babát akarunk, mert nem fogok tudni teherbe esni. Azt mondta, kb 3 hónap kell, mire a peteérésem rendeződik és teherbe eshetek. Hát abbahagytam a szoptatást és pontosan 3 hónap múlva már pozitívat is teszteltem. Most vagyok a 36. hétben:)

2012. márc. 5. 13:32
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az az igazság, hogy mikor 7 hónapos volt a fiam megjött a menstruációm, de észre sem vette...és azóta rendszeresen megjön, teljesen beállt, és szerintem peteérésem is van(legalábbis azok a tüneteim vannak mint terhességem előtt peteéréskor)

De köszönöm azért, észben tartom, ha nem jönne össze a baba, ezt is számításba veszem.

Az meg nem lenne akkora nagy baj, ha a terhesség miatt leszokna fiam a szopizásról:P

2012. márc. 5. 17:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem 3 hónapos volt a fiam amikor megjött és teljesen rendszeres volt, csak akkor nem jött meg egyszer. Ezért is hittem azt, hogy terhes lehetek. Csak azért írtam le neked, hogy nálam például előfordult ilyen.
2012. márc. 5. 17:24
 9/9 A kérdező kommentje:
oké,köszi:)
2012. márc. 6. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!