Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan is lehet kiszámolni,...

Hogyan is lehet kiszámolni, hogy súly alapján mennyit kellene kb enni a babának alkalmanként?

Figyelt kérdés

Van rá valami "képlet", hogy mekkora meg hányszor eszik... De nem emlékszem.

Köszi

2012. febr. 29. 09:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Ne képletekben hanem a babádban bízz.
2012. febr. 29. 09:40
 2/11 A kérdező kommentje:

Bízok én benne, csak olyan kis bélpoklos... Miután megeszik 120-150ml-t, esténként adok még neki reggeli lefejt anyatej pótlást (hogy tuti tele legyen a poci és ne keljen fel fél óra múlva - napközben kb 2*30 percet alszik) és 60-80ml-t még simán megeszik úgy, hogy még utána is mohón szívja az üres üveget. Egy 2,5 hónapos babának 2 dl nem sok (5200gr - fiú)?

Csak magamat szeretném megnyugtatni, hogy napközben, amikor nem adok plusz pótlást vajon tényleg jóllakik-e.

2012. febr. 29. 09:48
 3/11 xStefix ***** válasza:

Ha pótlást adsz neki, sose fogod tudni, mikor mennyivel lakik jól. Ehhez mérned kell azt is, ő mennyit szopik meg utána matekozni... elég macerás és könnyen félreértheted a számokat.

Szerintem is nyugodtan szoptasd őt inkább igénye szerint. Este, ha fél óra múlva újra szopit kér, akkor meg pláne. Tudom, csempül a szád sarka :), de ez normális! Nemcsak az éhség miatt kérhet ilyenkor többször, hanem azért is, mert a mellen jól meg tud nyugodni, elaludni stb. (Persze ha van nagytesó is, akkor ez kicsit nehezebb, de talán megoldható.) Ráadásul ezzel a testedet is több stimuláció éri, ami a tejednek is jót fog tenni. Klasszikusan nincs szükség esti kipótlásra, ha ez összejön, bár sokan mégis úgy csinálják.

A cumizavar veszélyéről nem is beszélve...

Egyébként pedig lehet, hogy azért eszik (számodra) ilyen sokat, mert ki is pótolod neki. Az üvegből mindig jobban jön, ezt ne felejtsd! Lehet, hogy ha nem kapna pótlást, kevesebbre állna át, mert azt a mellből kéne kiszívni és az már meló. :) - A mennyiséggel persze nem biztos, hogy alapból gond van, mert lehet, hogy ő ilyen sokevő típus. De a mód, ahogy ezt az esetleg sokat megeszi (ti. üveges pótlással), az már kevésbé szerencsés szerintem...

2012. febr. 29. 10:32
 4/11 anonim ***** válasza:
testsúly kg * 150/etetések száma
2012. febr. 29. 10:44
 5/11 anonim ***** válasza:
Igen, a fenti képlet az, de ezt tápszeres babáknak találták ki. A babák a kereslet-kínálat elvnek köszönhetően annyit szopnak, amennyire a szervezetüknek szüksége van.
2012. febr. 29. 11:28
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hát nálunk tényleg nem válik be, mert 100ml-től tuti fel lenne háborodva :)

Persze, igény szerint szoptatok, akkor amikor kér, annyit amennyit kér, szépen is gyarapodik, a kiegészítést meg csak éjszakára kapja. Így éjféltől nem 4-5ig, hanem 6-7ig alszik.

Köszönöm a hozzászólásokat és tanácsokat.

2012. febr. 29. 11:38
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem egyébként inkább a szopási ingere magasabb az átlagnál és nem a tej, jóllakás miatt szívja az üveget, hanem az orális ingeret és az az okozta jó érzést keresi, amit a melleden is ugyanúgy ki tud élni. És - saját tapasztalatom szerint - a telehas egyáltalán nem egyenesen arányos a jó alvással. Gondlj csak arra, hogy ha jól teleeszed magad, sokkal nehezebben alszol éjjel. A babákt nem feltétlenül az éhség ébreszti fel, az idegrendszerük nem elég érett még a huzamosabb ideig történő alvásra.
2012. febr. 29. 11:38
 8/11 anonim ***** válasza:

nekünk úgy mondták, hogy a testsúly (kg) * 120ml a minimum, *150 az ideális hízás.

tehát egy 5 kg-s baba a nap során minimum 600at egyen, még jobb, ha 750ml-t.

ez oszlik el szopik számával.

2012. febr. 29. 14:09
 9/11 xStefix ***** válasza:

És az baj, ha 1-2 órával hamarabb ébred fel hajnalban?

Nem rosszallásból kérdezem ám, csak a hangnem írásban nem megy át..

2012. febr. 29. 18:22
 10/11 A kérdező kommentje:

Dehogyis, ez legyen a legnagyobb "bajunk" :)

A lényeg, hogy én szívesebben alakítom úgy a napunkat, hogy 9-10ig aludjon és legyen időm mindent elintézni előtte. Napközben 2-3*20-30 percet alszik, uh pl az első 6 hétben 10 óránál ritkán aludt többet, így meg legalább éjszaka nagyot alszik és sokkal kiegyensúlyozottabban, mosolygósan ébred.

A teli pocakos elalvástól meg én is tartottam, de csak böfizik egy jó nagyot és még nagyobb mosolyra húzza a száját.

Ha bármi is ártana neki egyértelmű, hogy nem csinálnám.

2012. márc. 1. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!