Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Előre félek attól, hogy a...

Előre félek attól, hogy a második babámat sem tudom majd szoptatni. Hogyan űzzem el ezeket a gondolatokat?

Figyelt kérdés

Az első babám megszületése után nem indult be a tejem. Már majdnem megfeszültem, éjjel-nappal szoptattam (mellette persze a tápszerrel lakott jól, mert az én mellem üres volt), amikor már nem volt hajlandó bekapni a mellemet, akkor pedig fejtem. Megvettem sok csodaszert, költöttem rá rengeteget, három mellpumpát vásároltam, hogy hátha egyik jobb lesz, mint a másik. Ittam, ettem, híztam négy kilót.

Voltam izgatott, majd próbáltam nem stresszelni, de semmi sem segített. Négy hét után már teljesen ki voltam borulva, elmentem orvoshoz. Ő felvette a kapcsolatot a szülészemmel, kért egy vérképet, stb és megállapította, hogy hormonális okok miatt nincs tejem, nem termelődött az a hormon szülés folyamán és utána, ami beindítaná normális esetben.

Mondta, hogy minden szülés más, lehet, hogy a következő babával nem lesz ilyen gond, de nem tudja borítékolni. Azt mondta, hogy nem akar ámítani, az esély 50%, vagy lesz tejem, vagy nem.

Akkor úgy gondoltam, hogy ezt el lehet fogadni, főleg, hogy láttam, hogy a babám tápszerről is egészségesen fejlődik, nem volt beteg, erős, szép és kiegyensúlyozott gyerek.

Most várom a második gyereket és napok óta elő jön bennem a rémkép, hogy mi van, ha megint ugyanaz lesz, ha megint annyira szenvedős a semmiért.

A férjem vigasztal, hogy így is tökéletes vagyok, de nem akarja, hogy beleéljem magam abba, hogy biztosan lesz tejem, mert fél, hogy akkor megint kifordulok magamból a sok próbálkozás miatt.

Szerintetek hogyan terelhetném el erről a gondolataimat úgy, hogy ne álljak se optimistán, se pesszimistán a dologhoz?

Az lenne a legjobb, ha egy vállrándítással tovább tudnék most még lépni felette, hiszen attól nem jobb, ha már most aggódom. Csak éppen nem tudok tovább lépni...

2009. jún. 6. 22:18
 1/4 anonim ***** válasza:

Na látod, már ez segítség, hogy kiírtad magadból ami nyugtalanít!

Most felejtsd el szépen!

Persze, hogy tudod majd szoptatni!

Jó babázást!

2009. jún. 6. 22:43
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem értem, miért örlöd magad ennyire!! Ha tudsz szoptatni, az jó, ha nem akkor meg semmi gond! Jön a tápszer! Attól még jó anya vagy! Nem ezen múlik!
2009. jún. 6. 22:45
 3/4 anonim ***** válasza:

szia! megértelek, majdnem hajszál pontosan ez az én történetem is. én 7 hétig küzdöttem és 5 kilót szedtem föl, hogy mennyi ment el csodaszerekre még megbecsülni sem tudom.

most én is kistesót várom és remélem, minden jó lesz.

de ha nem, akkor sem fogok már napokat bőgni miatta! a fiam 8 hónapos, egyszer volt csak beteg, akkor se komolyan (le is kopogom). szép, erős gyerek.

tápszerezésben már rutinos leszek :)

persze a szoptatás a cél és valahogy úgy érzem, most simán fog menni. mert 8 hónapja se rajtunk múlt és ez a tudat sokat segít.

Próbálj Te is pozitívan gondolkodni!

2009. jún. 7. 10:08
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon tudom mit erzel! En sem tudtam rendesen szoptatni, mondjuk annyit nem veszodtem vele, mint te. Nekem csak a 8. napon indult be, akkor meg mar nem tudtam lepest tartani a fiammal, mire nekem lett 10-20ml, o mar 50eket evett...sosem volt eleg.

En is rettegek, hogy nem lesz tejem majd, ha a masodikat vallaljuk.

Nem tudom hogyan uzhetned el a negativ gondolatokat...nekem az mindig segitett, ha magam ala kerultem, hogy a 70es evek vegen divat volt tapszerezni a babakat, volt, aki ez miatt nem is szoptatott, es tessek, tok normalisak lettek.

Vagy Hollandiaban pl egyaltalan nem divat szoptatni- mondjuk fel nem fogom miert- de nem leszel ettol rossz anya!

bar tudom- nekem is mondhattak...emeszti magat az ember.

De fel a fejjel!!!

2009. jún. 7. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!