Ha az első babát sikeresen szoptattam, a másodiknál is
menni fog?
Figyelt kérdés
Voltak kezdeti nehézségek, de végül összejött, másfél évig szoptattam és volt mindig elég tejem. Nagyon izgulok, h a második babával menni fog-e, az elsővel az elején nagyon megszenvedtem. El lehet ezt felejteni v min múlik? 3,5 év lesz a korkülönbség.
2012. febr. 23. 09:19
1/9 anonim válasza:
Nálam 2 év 3 hónap a különbség, 20 hónapos koráig szoptattam, szülés után már második nap volt rengeteg tejem. Szóval egy szavazat arra, hogy minden oké lesz :)
2012. febr. 23. 09:24
2/9 anonim válasza:
nekem 5 éves nagy 5 hónapos a kicsi, mindkettővel van/volt elég tejem de a kicsivel mégis szenvedés a szoptatás, nem akar enni rendesen emiatt küzdelem a tejmennyiség fenntartása.
2012. febr. 23. 09:27
3/9 anonim válasza:
Én szerencsés típus vagyok. Nekem a kezdetektől sok tejem volt, és az igény is megvolt rá. :-)) Nagylányomat 2,5 évig, kisfiamat másfél évig szoptattam. A kicsi lányom most 1 éves, és még mindig szopik. Sose okozott gondot se menszesz, se terhesség. Nem zavarta egyik gyerekemet se. Néha viccesen megjegyzem, hogy olyan vagyok, mint egy két lábon járó tejcsarnok..
Szóval nálam igen, ment mindig a szoptatás. Biztos ügyes leszel és nálad sem lesz gond!
2012. febr. 23. 09:38
4/9 anonim válasza:
Ezt nem lehet előre megmondani. Ismerősöm 1,5 évig szoptatta a nagyot (nagy választotta le magát, még rengeteg teje volt), a kicsinek (5,5 év van közöttük) meg gyakorlatilag az első perctől kezdve kell pótolni, kínkeservesen 3 hónapig tudta szoptatni.
Nálunk a nagyot 10,5 hónapig szoptattam (terhesség miatt leválasztotta magát), kb. 3 hónapig anyatejleadó voltam. A kicsit összesen 6 hónapig tudtam (ebből 4 kizárólagosan, 2 kínkeservesen).
2012. febr. 23. 10:06
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az első babánál a kórházban ment félre a dolog, azt mondták, h lapos a mellbimbóm és nem fog menni a szopi.Bimbóvédővel próbálkoztam, szegény baba akart szopizni de nem jött neki semmi én meg bénáztam. Aztán el kezdtem fejni és pohárból kapta a tejet. Pár hét múlva egyszer csak összejött a szoptatás bimbóvédő nélkül. sok tejem volt, egy mellből szoptattam egy alkalommal. (1 mell 180-230 ml volt)6 hónapig kizárólag anyatejes volt, és én választottam el több mint másfél évesen. Annyira megviselt az eleje, nagyon izgulok, hogy a másodikkal ez ne legyen. Az biztos, h ennyi szoptatás után már nem lapos a mellbimbóm..
2012. febr. 23. 11:01
6/9 xStefix válasza:
Ne arra gondolj, hogy mennyit kínlódtál az elsővel, hanem inkább arra, hogy mi az, amit tanultál a dologból. Biztosan meg tudtál figyelni összefüggéseket, rájöttél néhány fontos információra - és ami a legfontosabb, megtanultad, hogy a gyereknevelésben rugalmasnak kell lenni. Ha ezekre a pozitívumokra gondolsz és hiszel magadban, akkor szerintem jók lesznek az esélyek. :)
2012. febr. 23. 14:19
7/9 anonim válasza:
Biztos,h. Fogsz tudni szoptatni, ne is gondolkozz ezen! Nekem nagyon fájt az els'ő gyerekkel a szoptatás, még 3-4 hónaposan is volt,h. sírva szoptattam meg vérzett a mellbimbóm. Most abszolút semmi, imádok szoptatni! Nem is görcsöltem még szülés után sem és egyáltalán nem fáj az első perctől, tejcsi is van bár azzal sosem volt gond. Tudom nem az a szitu ami a tiéd de azért írtam le mert szerintem a többségnek a másodikkal már minden könnyebb.
2012. febr. 23. 16:20
8/9 anonim válasza:
Ja,és gondolom a bimbóvédőt hanyagolni fogod. :) De különben ez a baba meg lehet,h. Jól tudna vele szopni. A babákon is sok múlik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!