Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek mi a baj? Nincs...

Szerintetek mi a baj? Nincs visszajön még a tejem?

Figyelt kérdés

Majdnem 3,5 hónapos a fiam. Szombaton kezdődött, hogy nagyon sírt, ilyenkor a cici mindig megnyugtatja, most nem. Igaz kevesebb is lett, mint eddig, de nem tudom miért pedig eszek rendesen, iszok min.2l-t, szedem a homeopátiás bogyót. ESetleg lehet, hogy múlt héten voltunk anyumnál 1 hetet, és ott is mikor odaértünk kevesebb lett a tejem, de aztán 3nap után újra beindult. Most viszont nem. Eddig végig aludta az éjszakát is, most felébred, de van, hogy visszaalszik. Reggelre eddig telel lett a tejem, meg is indult, most viszont ha egész éjjel nem is szopik, akkor is löttyedt. Lehet ez azért mert most kérne többet enni, és ráadásul a tejem is kevesebb.

Szülés után alig volt tejem tápoztam is, egy hónapja viszont csak szopik. Most nem akarom újra tápozni, pedig nem elég a tejem. Mit tegyek?

2012. febr. 22. 15:20
 1/4 xStefix ***** válasza:
100%

Az, hogy a melled plötyibb, nem jelenti, hogy kevesebb a tejed is! Csak annyit, hogy most már átalakult a tejtermelés, úgy, ahogyan kell: szoptatás alatt termelődik igazán, szopik között kevésbé.

Valószínűleg a3 hónapos ugrás idején jártok mostanában, ezért tűnik úgy, hogy nem elég a tejed. Ne kezdj el rögtön pótolni, hanem szoptass gyakrabban, ahogy a babád jelzi neked. Főleg éjjel, mert az különösen hatékony. Próbálj picit többet pihenni és figyelj továbbra is az elég folyadékra. Általában ennyi elég szokott lenni ahhoz, hogy hamarosan újra kicsit ritkuljon a szopizás.

2012. febr. 22. 19:01
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj hogy sürűbben szopizik attól lesz több a tejed. De kérlek ne adj neki tápszert, örülj hogy egyszer már abba hagytátok. Próbált nappal gyakrabban etetni, hogy jól tele egye magát, talán akkor éjjel nem kel fel.
2012. febr. 22. 21:30
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg, sokan írják ezt, és velem is ugyanez történt. Aztán mindig kiderül, hogy a többiekre is igaz:) Pont a baba ennyi idős korában kezdődik, és hirtelen drasztikusan lecsökken a tejmennyiség, egyik napról a másikra. Ez hormonalis változás miatt van valószínűleg, és eltart egy pár napig, aztán később mar egyre rövidebb ideig. Nekem minden hónapban ugyanakkor van, ilyenkor jönne meg a mensim, de nem jön meg. Most mar csak másfél napig tart ez nálam havonta egyszer, hét hónapos a babám. Aztán volt mar olyan is, akinek meg is jött! Az a lényeg, hogy ne keseredj el, valószínűleg ahogy jött, úgy el is múlik. Ami nekem ilyenkor nagyon beválik, az a sok kelt tészta, fánk vagy lángos.
2012. febr. 22. 21:43
 4/4 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszokat! Tényleg igaz lehet, hogy szopi közben termelődik a tej, mert hallom, hogy nyel. Csak sokszor sír közbe, és én ebből gondolom, hogy nincs elég. Vagy csak lusta kiszívni a hátsó tejet! Köszönöm még egyszer, megvigasztalódtam!
2012. febr. 22. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!