Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Anyukák! Muszáj elkezdeni a...

Anyukák! Muszáj elkezdeni a hozzátáplálást hat hónapos kora kőrül?

Figyelt kérdés
Mert nem nagyon akar elfogadni más ételeket!.A tejem mennyiségére és minőségére nem panaszkodhatok,és nem látom éhesnek a kicsit.Várhatok még vele?
2012. febr. 19. 11:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj,ha csak pár kanállal eszik,de kóstoltasd vele.
2012. febr. 19. 11:57
 2/12 anonim ***** válasza:
70%
Minél később próbálod meg az új ételek bevezetését , annál kevésbé fogja elfogadni . Minden nap próbálkozz néhány kanálnyival , előbb-utóbb megszeretni , ha az egyik gyümöcs nem ízlik neki , akkor mással próbálkozz. Ebben az életkorban már szüksége van más ételekre is az anyatejen kívül. Nálunk is nehezen ment , de 2-3 hét után már megevett egy fél almát.
2012. febr. 19. 11:57
 3/12 anonim ***** válasza:
47%

nem muszáj

próbáld meg 2 hetenként megkínálni, de semmi baja se lesz

az enyém 10 hónapig semmi mást nem fogadott el

2012. febr. 19. 11:58
 4/12 anonim ***** válasza:
62%
nem muszáj,de próbáld minden nap.fél éves korára a vas raktárak kimerülnek,szüksége van más ételre is az anyatejen,tápszeren kívül,amivel pótolni tudja.
2012. febr. 19. 12:02
 5/12 anonim ***** válasza:
45%

Ugyan, előző, ez baromság...

A babám 8,5 hónapos koráig semmit nem fogadott el, mégis szépen fejlődik, jól evő gyerek, nagyjából mindent megeszik, ha nem is első alkalommal.

Én hetente 1-2 alkalommal kínáltam, direkt nem erőltettem.

Kérdező, gondolj cska bele, 100 éve 1 éves korig nem tápláltak hozzá és semmi bajuk nem lett az embereknek (sőt...). A természeti népeknél 2 éves korig cska anyatejet adnak a babáknak.

Nagyon jól teszed, ha nem erőlteetd, mert ha valamivel, hát azzal el lehet rontani a HT-t, és táplálkozási zavarokhoz is vezethet a későbbiekben.

Amit én javasolni tudok neked, az a BLE, az igény szerinti hozzátáplálás, a www.mamami.hu oldalon rengeteget lehet róla olvasni, cikkeket, tapasztalatokat, sőt még videókat is lehet látni olyan babákról, akiket igény szerint táplálnak hozzá.

A tejed minősége nem romlik, a babával együtt, az ő igényeihez mérten változik, még 2 éves kor felett is tápláló és elegendő (pl egy-egy betegség esetén, amikor csak szopni hajlandó a baba).

Nyugodtan várj még vele.

A hozzátáplálsra érettségnek 3 biztos jele van:

-stabilan, egyedül képes ülni és felülni

-van foga

-a szájába tett kanalat, egyebet nem löki ki a nyelvével,azaz az a csecsemőkori reflex, amely az idegen tárgy okozta fulladástól véd, elmúlófélben van

2012. febr. 19. 12:03
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Vas: a vasraktárak ugyan kimerülnek, de az anyatej vastartalma majdnem 100 %ban felszívódik a babában, míg egyéb ételeké max 20%ban. Szóval, ha te szedsz vasat és eszel rendszeresen vastartalmú ételt, nem lesz vashiányos a babád!
2012. febr. 19. 12:04
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó ,én nem állitom hogy nem igaz amit irsz ( remélem nem gond,hogy beleszólok az eszmecserébe) d eén pl szedtem vasat,nincs semmilyen felszivódási zavarom az én értékeim jók,a babám mégis vashiányos lett..
2012. febr. 19. 12:11
 8/12 anonim ***** válasza:
60%

100 éve....

hm egy másik topikban meg azt mondják, hogy 100 éve már párhetes babának tehéntejet meg zsiroskenyeret adtak.

Szóval 100 éve mindegyik igaz volt. Ha nem volt mit enni a családnak de volt anyatej akkor adtak a gyereknek anyatejet, ha meg anyatej nem volt akkor adtak mást de egyik korban sem hagyták éhenhalni a gyereket.

Bizony a vas kiürül az anyaszervezetéböl és a tejbe már hozzá szedett vas nem megy át. ez tuti, nekem Németországban egy gyermek táplálkozással foglalkozó doktornö mondta.

Szóval szerintem sem eröltesd, de azért kostóltasd mindennel. Nem akarlak elkeseríteni de szerintem ha most nem akar új ízeket késöbb is sok bajod lesz az étkezésekkel.

2012. febr. 19. 12:28
 9/12 anonim ***** válasza:
77%

"A hozzátáplálsra érettségnek 3 biztos jele van:

-stabilan, egyedül képes ülni és felülni"

Az én fiam 9 hónapos volt amikor felült és utána kezdett stabilan ülni. De már 4 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást, mert tápszeres volt sajnos. Szóval ez a stabilan tud ülni, szerintem egy baromság! 6 hónaposan sem tud egy átlag (mert biztosan vannak kivételek) baba stabilan ülni, meg felülni.

Egyébként sok anyatejes babánál nagyon nehezen indul a hozzátáplálás. A lényeg, hogy ne görcsölj rá, légy türelmes. Próbálkozz kétnaponta és ha valami esetleg ízlett, azzal a következő nap is. Aztán megint egy új íz. Egyszer úgyis "elkapja a gépszíj" a Te babádat is. :)

2012. febr. 19. 13:35
 10/12 anonim ***** válasza:
53%

Én elkezdtem, és ezen az oldalon állok, akik szerint kellenek az új ételek, biztos van kivétel is. Ne feledkezz meg a glutén bevezetéséről sem, hiszen azt 6 hónapos kor után jobb minél előbb bevezetni az étrendbe a későbbi allergia elkerülése érdekében, és még jó ha szoptatsz is pár hétig utána.

Ha van sok tápláló tejed, nem kell rohanni, várhatsz vele,nem kell gongszóra, de a bélrendszer igenis az új táplálékokkal kezd el megfelelően átalakulni,ráadásul egy idő után már nem elég tápanyagnak az anyatej. Almalét kóstoltasd meg először, azt szeretni szokták.

2012. febr. 19. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!