Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan szaporíthatnám a...

Hogyan szaporíthatnám a tejet, hogy délután is elég legyen a babámnak?

Figyelt kérdés
10 hetes kislányom 5 kg. Általában 6-szor eszik egy nap, reggel és délelőtt 130-190 között, délutántól viszont van, hogy csak 70-80 g-ot. Elég lenne ennyi? Utána átalussza az éjszakát, de én keveslem.
2012. febr. 10. 16:05
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Én este az utolsó evés után kb 3 órával fejek, akkor lejön általában 100 ml, de volt 160 is. És így is tiszta tej vagyok reggelre, de ha kihagyom a fejést, akkor be is csomósodik, és az nagyon rossz. Felkelteni nem akarom. Neked hány g-ot eszik egy nap?
2012. febr. 13. 10:56
 12/20 A kérdező kommentje:
Hamar végez, 5-10 perc, de ha visszateszem sem eszik többet, inkább csak úgy elcuppog rajta, vagy kiköpi és kész. És délután mikor nyűgösebb hiába rakom gyakrabban cicire, akkor sem eszik többet.
2012. febr. 13. 10:58
 13/20 anonim ***** válasza:

Változó, általában 650-750 közt (nem mindennap adok pótlást a lefejt tejből).

Igazság szerint 2 hetesen is ennyit evett, aztán ennél többet is

A Te kislányod?

Nekem az esti fejés nem jött be, mert nem tudtam mikorra időzíteni, inkább csak annyit értem el vele, hogy reggelre sem volt benne elég, 2 mell kellett, viszont hullafáradt is lettem, nagyon nehezen alszom el, illetve alszom vissza, sajnos.

Úgyhogy csak én nappal a szoptatások után próbálok fejni, de ez nem mindig jön össze, főleg délután nem, amikor már sűrűbben eszik.

Reggel a nem szoptató mellemből azontúl hogy tejgyűjtőkagylóban összegyüjtöm a tejet, fejek még, illetve délben. Kb 60-70 ml lesz így estére.

2012. febr. 13. 11:08
 14/20 A kérdező kommentje:
a 650-750 ml az elég szerintem. Pár hete nekem is 700 körül evett, most viszont van, hogy 600 is épp hogy csak megvnan.
2012. febr. 13. 11:16
 15/20 anonim ***** válasza:

Nekem is a 600 a minimum, ha az nincs meg, kiegészítem lefejt tejjel.

Én most azért próbálok többet adni, mert a mellgyulladás alatt fogyott sajnos, és előbb azt is újra vissza kellett híznia :(

Én sem keltem éjjel, de tegnap pl. csak 5-ször evett, az 5. kajánál nagyon bömbölt és cuppogott még (amúgyis csúszott a "napirend" - fél 8-kor evett 5-jére, 80 g-ot), de aztán mindnen átmenet nélkül hirtelen bealudt, és akkor még csak 530-at evett. Úgyhogy 11-kor, amikor nyökörgött és félig felébredt, kihasználtam az alkalmat és megszoptattam inkább, mint, hogy fejjek.)

2012. febr. 13. 11:25
 16/20 anonim ***** válasza:
Te próbálsz valamilyen tejserkentőt szedni? A lefejt tejjel nem szoktál pótolni? Vagy neked mosolygós, kiegyensúlyozott így is és nem nyűgös?
2012. febr. 13. 11:27
 17/20 A kérdező kommentje:

Én egyszer megpróbáltam "álmában etetni" de felébredt, evett, viszont a reggeli evése így elcsúszott.

Ja és nekem is van olyan néha, hogy csak ötször eszik.

Délutánonként nyűgösebb, 2 napja próbálok neki lefejt tejet adni pótlásként, de jó ideig csak fintorog a cumisüvegre, aztán megissza, de utána is nyűgös. 5 kg-nál 750 g-ot kell enni naponta a védőnőnk szerint. Úgy látszik nem olvasta a gyerek a "nagykönyvet"

2012. febr. 13. 11:41
 18/20 A kérdező kommentje:
laktoherb teát szoktam inni, de nem minden nap. Arra figyelek, hogy sok folyadékot igyak, gyümölcslé, tea, szénsavmentes víz..
2012. febr. 13. 11:44
 19/20 anonim ***** válasza:

Az én fiam sem nagyon szereti a cumisüveget (ami persze nem baj önmagában), csak így nagyon nehéz, hacsak nem hulla éhes, akkor ő sem kap rá, inkább bőg, cuppog és a nyakamat próbálja szívni. Aztán addig bömböl, amíg bele nem fárad és elalszik, baromi nehéz ezt látni esténként :(

Amúgy a Te kislányod hány grammal született/mennyire fogyott le?

2012. febr. 13. 14:06
 20/20 A kérdező kommentje:
3600 g-al született, és 3400-ra esett vissza. 3 napos korától szopizik.
2012. febr. 13. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!