Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan szaporíthatnám a...

Hogyan szaporíthatnám a tejet, hogy délután is elég legyen a babámnak?

Figyelt kérdés
10 hetes kislányom 5 kg. Általában 6-szor eszik egy nap, reggel és délelőtt 130-190 között, délutántól viszont van, hogy csak 70-80 g-ot. Elég lenne ennyi? Utána átalussza az éjszakát, de én keveslem.
2012. febr. 10. 16:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

A tejet szaporítani fejéssel lehet, annál több termelődik, minél több "ürül" a mellből és naponta minimum 3-4 liter folyadék.

Egyébként én a helyedben nem aggódnék. Ha nem beteges, nem nyűgös és jókedélyű, akkor semmi baj nincs. Én úgy jártam, hogy csak szoptatni szerettem volna a lányomat, ameddig csak lehet. Aztán 6 hőnapos korában egy hó alatt nem hízott egy grammot sem. Azt mondta a nagyokos védőnő, hogy azonnal tápszer. Szopcsiról leálltunk, tápszer mellett is 0 grammot hízott. Ma már 13 éves! Gyönyörű, egészséges, szóval utólag bánom, hogy hallgattam a védőnőre. Ez afféle vesszőparipa, hogy mennyit hízik a gyerek, ez megy kb. 3 éves koráig, hogy az a menő, minél ducibb egy baba, azután pedig a gyerekorvos azzal fog nyaggatni, hogy kövér a gyerek, fogynia kellene. Ezt is átéltem a második gyermekemmel. Szóval szerintem tudja azt a babád, hogy mire van szüksége, ne igazodj számokhoz. EGyébként 10 hetesen 5 kiló az szép!

2012. febr. 10. 16:14
 2/20 A kérdező kommentje:

Amikor tudok, akkor fejek, de 3. baba, nem mindig van időm.

A nagy nekem is tápszeres volt, 2 hósan egy kilóval több volt, pedig egyforma súllyal születtek.

2012. febr. 10. 18:05
 3/20 anonim ***** válasza:
nekem alkoholmentes sört ajánlottak amit ugyan ki nem próbáltam,de a rántásos ételektől úgy megindult a tejem,hogy nem győztem fejni és öltözni :D
2012. febr. 10. 21:31
 4/20 anonim ***** válasza:
Tedd sűrűbben mellre. (pl.: ha 3 óránként szopik, akkor 2 óránként tedd cicire)Két nap alatt látni fogod, hogy több a tejed. Nekem bevált mind a két gyerekemnél. Vagy: [link] Őket hívtam fel, s nagyon sokat segítettek.
2012. febr. 10. 21:51
 5/20 anonim ***** válasza:
De arra is figyelj hogy reggel hígabb a tej és több. Este kevesebb de zsírosabb, épp azért hogy elég tápláló legyen éjszakára is. Igyál sokat, EGYÉL!!!!, fejni sem kell feltétlenül.
2012. febr. 10. 22:13
 6/20 anonim ***** válasza:

Ez pusztán a tejtermelés egyik sajátossága. A délelőtti és a délutáni tej állaga eltérő, délután táplálóbb, sűrűbb tej termelődik, illetve kevesebb előtej. Teljesen normális, hogy "kevesebb" a tejed, hiszen sokkal táplálóbb is egyben, ezért lehet elegendő a babádnak.

Az én lányom 5 hetesen a naplóm szerint délelőtt volt, hogy 210 g-ot szopizott, délután meg 80-90-et, szépen fejlődött tőle, nem kell aggódnod neked sem.

2012. febr. 12. 15:20
 7/20 anonim ***** válasza:

Ugyanebben a helyzetben vagyok, dettó ugyanezeket a mennyiségeket eszi és én is keveslem, hiába alussza át az éjszakát. Volt egy mellgyulladásom, abban a mellemben nem állt vissza a mennyiség lassan 3 hét alatt, akármennyit fejek :(

Nekem is azt mondják állandóan, hogy az esti tej táplálóbb, csak éppen a jelek szerint a fiam nem olvasta ezeket a tanulmányokat, ő ugyanis minden délutántól, főleg este bőg szopi után, nehezen lehet elaltatni. Szóval hiába alszik utána, mint a bunda, kiegyensúlyozottnak és jókedvűnek nem mondanám :(. Állandó gyötrelem elég-e e neki a tej, vagy kezdjük melegíteni a lefejt a tejet, stb.

Te váltott mellből vagy 2 mellből szoptatsz?

2012. febr. 13. 10:23
 8/20 A kérdező kommentje:
Délelőtt váltva, de délután már mindkettőből. Ma reggel 200 g-ot evett, de délutánonként és este 70-80-90 g-ot.
2012. febr. 13. 10:31
 9/20 A kérdező kommentje:
Utána este fél 8-8-tól alszik reggel 7-ig.
2012. febr. 13. 10:35
 10/20 anonim ***** válasza:

Én is így csinálom, azzal a különbséggel, hogy a korábban begyulladt mellem után van, hogy rá kell raknom délben is a másikra). Nekem este fél 9, 9-től alszik reggel 7-ig.

Te nem tocsogsz reggelre a tejtől? Nekem ez a másik dühítő, hogy ázik reggelre minden, estére meg nem marad.

A reggeli szoptatás alatt tejgyüjtőkagylót rakok a másik mellemre és 10 perc alatt 20-25 ml kifolyik :-O

Ha nem lenne ez a nyűgösség, akkor engem nem zavarna, mert szerintem hízik rendesen (olyasmi arányaiban, mint a Te kislányod, 8 hetes lesz a fiam és 4700-4800 g körül lehet). Nekem is 6-szor eszik egy nap.

De így nagyon kiborító lelkileg minden este azon tépelődni, most elég-e a tej vagy sem?

A Te babád hosszan szopizik vagy gyorsan végez amúgy?

2012. febr. 13. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!