Lehet, hogy nem jó a tejem?
Figyelt kérdés
Kisfiam egy hetes, és most kezdene végre megindulni a tejem. Az előtejet még kiszívja, aztán mikor jönne az "értékes rész", elfordítja a fejét, nem tudom rábírni, hogy szívjon, ha a szájába nyomok pár cseppet, ki is köpi. Tegnap pici piros foltok is megjelentek a pocakján. A tápszert simán megeszi, a tejjel hadilábon állunk. Amikor anyatejet is kap, ami max 5-10 mili, akkor nagyon sokáig szenvedünk a hasfájással, és nyűglődik sokat. Ha csak tápszert, akkor gyönyörűen elalszik. Mi lehet a baj? Lehet, hogy valami gond van velem, és ezért nem tetszik neki a tejem?2012. febr. 7. 18:58
1/5 anonim 

válasza:

szerintem kezd hozzászokni a tápszer ízéhez,meg a cuclihoz valahogy vissza kellene szoktatnod az anyatejhez. Kérdezz egy szoptatási tanácsadót, de azt hiszem megpróbálhatnád először a lefejt tejet keverni a táppal, és egyre több tejet, és mindig rakd előtte mellre is.
2/5 A kérdező kommentje:
Először mindig mellre rakom, és csak aztán kap tápot, és iszonyú éhes, de akkor sem kell neki az én tejem. Lehet, hogy valami olyat ettem, ami nem tetszik neki?
2012. febr. 7. 19:53
3/5 anonim 

válasza:

A lányom 3hetes és ugyanezzel a problémával küszködünk:(
4/5 A kérdező kommentje:
3 hetes, és még mindig ezzel küzdötök? Most fürdettem, etettem, megint kihagytam a cicit, csak tápszer volt. Ilyenkor nagyon ki tudja ütni magát, tök jól elalszik, pedig nem is evett sokat. Nem értem.
2012. febr. 7. 20:50
5/5 anonim 

válasza:

Ha nem kéri a cicit evés után, akkor ne adj neki. Ha nem ürítette ki a mellet, teljesen, akkor a következő szopinál kezd azzal a szoptatást, és ha nem lakik jól, tedd át a másikra. A baba lehet hogy csak szomjas volt, és ezért nem kéri a sűrűbb tejet, mert csak az eleje kell neki. Minél többször tedd cicire, és a tápszert el is hagyhatod. ennyi idővel szülés után, még jóformán be sem indult a tejtermelés, ha pedig tápszerezed közben, be sem fog normálisan indulni. Ha kéri a kaját, tedd cicire, mindegy hány óránként, és ha nem szopizza ki, ne a tápszerhez nyúlj, mert lehet csak szomjas volt, vagy csak úgy nyugtatásképpen kérte a cicit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!