Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért kezdtem el hízni szoptat...

Miért kezdtem el hízni szoptatás alatt, ha nem eszek többet mint eddig amíg fogytam?

Figyelt kérdés

Kórházból 9 kilóval kevesebb súllyal jöttem haza, itthon is szinte naponta mentek le a kilók.

Aztán kb 1,5 hete megállt a fogyás,majd hízni kezdtem.

Nem ezsek többet mint eddig, és soknak sem mondható.

Minden létező fórumon, könyvben, internetes oldalon azt olvasom,hogy ilyen feltételek mellett elvileg fogynom kellene, mert a szoptatás elviszi az energiát.

Akkor én miért hízok?

(Nagyon nem örülök neki, mert 10 kg felesleg van még rajtam, ami nagyon sok, és sajnos nem bírják az izületeim)

2012. febr. 6. 15:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mióta szoptatsz?

Nekem a szoptatás 5-6. hónapjától jöttek fel a kilók, és én sem ettem többet. Viszont fokozatosan kevesebbet szoptattam, és ez is közrejátszhatott, plusz az is, hogy idővel alakul a szervezet. A szoptatás önmagában nem véd meg a plusz kilóktól, ha mellette a szervezeted már másképp dolgozza fel az ételt, másképp hasznosít.

De olyat is hallottam, aki szoptatás mellett hízott. A szervezet nem működik sajnos mindig nagykönyv szerint.

2012. febr. 6. 15:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

hAJSZálra így van nekem is...3.babámat szoptatom első 2 hónapban fogyok, aztán ahogy beáll a kínálat kereslet hízni kezdek és jön fel vagy 3-4 kiló a meglévő 5-6 mellé. Nekem most 8 hónapos a fiam, sportolok 2 hónapja odafigyelek mit eszek, számolom a kalóriákat, (még napi 5 ször szoptatok éjjel 2 szer nappal 3szor) és iszonyú lassan de megindultak a kilók. 2 hó alatt minusz 6 kilónál járok. Hátra van még 6.

Komolyan nem értem az egész dolgot. Elvileg napi 8-10 szopival kb. 750-800 ml tejet megevett a babám, ami elvileg 250-300 kalória igényű, ugyanannyit ettem (kb.2000 kcalt) és mégis híztam tőle!! Megváltozna az anyagcsere olyankor?? nem értem tényleg.

2012. febr. 6. 16:10
 3/5 xStefix ***** válasza:
100%

Lehet, hogy nálatok inkább raktároz a szervezet, mert ugye a szoptatás plusz igénybevételt jelent, amit fedezni is kell valamiből...

Nincs általános szabály, egyesek így, mások úgy járnak.

A második módszere a lassú fogyásról jó ötlet lehet neked is.

2012. febr. 6. 16:27
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Ó, én mág csak 4 hete szoptatok, éppen ezért vagyok meglepődve, mert a babám egyre többet eszik...

2012. febr. 6. 17:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Első babámmal én is híztam a szoptatás alatt 5 kg. Most a másodikkal is úgy tűnik így fogok járni. Azt azért be kell vallanom, hogy én a szoptatások alatt nagyon édesszájú lettem. Szóval én magamon nem csodálkozom.
2012. febr. 8. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!