Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás alatt mit lehet...

Szoptatás alatt mit lehet használni ekcémás foltokra?

Figyelt kérdés
2012. febr. 4. 15:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

exxema repair vagy oilatum krém esetleg még szearinos kenőcs, mind recept nélkül kapható és steroid mentesek

amig nem tudsz hozzá jutni addig jegeld

2012. febr. 4. 16:18
 2/11 anonim ***** válasza:
elnézést, sztearinost akartam irni
2012. febr. 4. 16:18
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Neked vagy a babának?

Bocsi, ha félreértem a kérdést.

Én nemrég hallottam, hogy azok a mamák, akik sokat nevetnek, jókedvűek, mondjuk vígjátékot néztek szoptatás előtt, azoknál bizonyítottan olyan hatással volt a tejre, hogy a baba ekcémáját, vagy más allergiáját enyhítette, gyógyította.

Most lehet, hogy kinevetsz, de én hiszek benne, gondoltam leírom, már persze, ha a babára vonatkozott a kérdés.

Ha rád, akkor pedig meg kéne találnod az okát. Valamilyen hiányod lehet (vitamin, ásványi anyag), valamire allergizálsz.

2012. febr. 4. 18:37
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Sheavaj vagy kókuszvaj!!
2012. febr. 4. 18:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a kezem ekcémás. Bőrgyógyász szerint a nikkel allergiám miatt,csak azt nem tudom, hogy ha nem érintkezem nikkellel akkor miért jön ki? Na mindegy.

Kérdésedre válaszolva:

Én mostanában éjszakára bekenem bepanthen kenőccsel, tekerek rá egy kis gézt és gumikesztyűt húzok rá. Ha hideg van kesztyűt húzok kintre.

Nekem is az exxema repairt ajánlották de eddig még nem volt alkalmam megvenni.

Jobbulást!

2012. febr. 4. 22:00
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Sudocrem (baba popsijára való elsősorban, de az ekcémára is kitűnő, ha nem durván súlyos), vagy Aloe First.
2012. febr. 4. 22:57
 7/11 anonim ***** válasza:
Shea vaj kókuszolajjal 1:1ben keverve, kis étkezési keményítőt ha hozzáadsz, nem lesz annyira zsíros, hamarabb szívódik fel :)
2012. febr. 5. 11:47
 8/11 anonim ***** válasza:
Vadárvácska teafű nekünk teljesen bevált.
2012. febr. 5. 15:51
 9/11 A kérdező kommentje:
Ajajj, ahány ház, szinte annyi szokás..., de azért köszönöm!!
2012. febr. 5. 21:18
 10/11 anonim ***** válasza:

Perilla krém, Biomed termék, és elég olcsó. Nincs benne szteroid, hanem gyógynövények. Kicsit lassabban szünteti a viszketést, mint a szteroidos krémek, de hatásos és biztonságos.

De fontos tudnod, hogy ez is csak tüneti kezelés. Az ekcéma jelzés arról, hogy az anyagcseréddel valami nem jól működik, nem jól táplálkozol, túlterhelt a szervezeted. Próbálj ráállni a minél több (napi akár több kiló) nyers (megmosott, tisztított!) zöldségre, finomított szénhidrátot elhagyni. Legjobb lenne egy időre a húst is, de szoptatás alatt azért ezt nem javaslom, majd utána. Szoptatás alatt a cukorka csoki mennyiségét korlátozni is épp elég nehéz, ilyenkor nagyon kívánja az ember :).

2012. febr. 11. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!