Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tudnék tenni, hogy megindu...

Mit tudnék tenni, hogy meginduljon rendesen a tejem?

Figyelt kérdés

Kedden szültem a fiamat érzem, hogy rengeteg a tejem. Nem hajlandó cicizni és a kézi mellszívóval sem mentünk semmire. 1-2 csepp jön max. 3x akkorák a melleim mint normál állapotban és kő kemények, aludni nem tudok a fájdalomtól. Masszíroztuk a férjem is próbálta kiszívni de semmi. Valaki adjon valami tanácsot!

A gépi mellszívó csak a jövő héten érkezik.

2012. jan. 21. 11:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Meleg borogatás, masszírozás és fejés, majd megint masszírozás és megint fejés újra és újra. Ha kell cseppenként, akkor is, addig míg bele nem jössz és a melled meg nem könnyebbül. Próbáld kézzel, gyakran célravezetőbb mint bármelyik mellszívó. A babádat pedig próbáld szoptatni. Jelen helyzetben lehet, hogy éppen az a baj, hogy nagyon kemény a melled és képtelen rácuppanni rendesen. Próbálkozhattok bimbóvédővel is, hátha úgy könnyebben kiszopizza a tejecskét.
2012. jan. 21. 11:31
 2/11 anonim ***** válasza:
Azt is leírom, hogy körkörösen masszírozz, hogy a csomók szétmenjenek. Sajnos ezzel nem tudsz mást. Ha minden kötél szakad akkor be kéredzkedhetsz a szülészet gyerekágyas osztályára (ha bababarát a kórház), hogy géppel le fejd a melleid.
2012. jan. 21. 11:41
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! A legelejétől bimbóvédőt használok egyszer sikerült is rákényszeríteni a cicire. Éjjel 2 órán keresztül masszírozta a férjem előtte meleg vizes törölközővel borogattam. bőgök egész nap annyira fáj, pedig itt a drága kisfiam a gyönyörűséges 2 és fél éves lányom és az imádni való férjem. Gondolom hiába is várnám, hogy magától rendbe jön újra és újra át kell esni a kínkeserves masszírozáson. Hálás vagyok a jó tanácsért.
2012. jan. 21. 11:42
 4/11 A kérdező kommentje:

Tegnap óta itthon vagyunk. Elmentem tegnap hajnalba a csecsemő osztályra, hogy segítsenek. Egy fiatal csecsemős nővér közölte, hogy "ÓÓÓ ezzel nem kell semmit se kezdeni, majd a baba idővel megoldja." Hát köszi még nem oldotta meg.

Körkörösen masszíroztuk és "húztuk" lefelé a mellbimbó felé a kezünket.

2012. jan. 21. 11:47
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem a fejés úgy ment, hogy a mutató meg a többi ujjam alul volt, a hüvelyk ujjam fölül és a hüvelykujjammal tettem a fejő mozdulatokat fönt kezdve gyengén és a bimbóhoz közelítve kicsit erősebben nyomva. Aztán ugyanezzel a kéztartással kissé oldalról, hol egyik, hol másik cicit nyúzva. Előbb utóbb rájössz, bár addig lehet egy-két görcs beleáll a kezedbe. Ha egyszer ráérzel, akkor lehet, semmilyen fejőgépet nem használsz majd. Tehát gyömöszkélj kitartóan.
2012. jan. 21. 11:55
 6/11 xStefix ***** válasza:

Ha a fenti tippek nem segítenek, feltétlenül hívj fel egy tanácsadót, mert ha sokáig pang a tejed, akkor könnyen begyulladhat! Szerintem ne várj tovább!

www.lll.hu

www.ibclc.hu

2012. jan. 21. 11:56
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is hasonló helyzetben voltam. Nekem a langyos vizes zuhany segített sokat. A zuhannyal masszíroztam és már a víz alatt elindult a csöpögés.

A mellszívó is segített. Én nagyon lassan pumpáltam és sokáig, mert kb. 10-15 perc is kellett mire a tejleadó reflex beindult (az a bizsergő érzés ami után elindul a tej)

Tartsd magad mellett a picit (kendő, kezedben ölelve) az is segíthet.

Az is könnyebbség ha magától el kezd majd csöpögni.

Szerintem a zuhanyt mindenképpen próbáld ki!!!!

A tanácsadó is jó ötlet, házhoz is mennek, ha jól tudom!

Sőt egy ügyes védőnő is tudna segíteni!

A 2. nőire simán bemehetsz, onnan biztos nem zavarnak el segítség nélkül. Igaz hétköznap délelőtt van ott egy hölgy aki szoptatási tanácsadó és segítő, de hétvégén a nővérkék is biztos segítenek!

Tudom, hogy c@r érzés, nekem is volt, teljesen megértelek!

Kitartás!

2012. jan. 21. 14:22
 8/11 anonim ***** válasza:
Vegyél meggymag párnát, melegítsd meg mikróban és tedd rá. Azzal tudod masszírozni is. Nekem sokat segített. Próbáltad bimbóvédő nélkül is szoptatni?
2012. jan. 21. 15:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Szia! Mi a helyzet veled? Sikerült lefejni a tejet?
2012. jan. 22. 11:42
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem neked már induló mellgyulladásod van, mert bedurrant cicinél sem jön a tej. Nekem is ez volt.Amit tudsz tenni, hogy állandóan próbálkozol a babával, illetve masszírozod kifelé a csomókat. (ha kell a férjed is segítsen, nekem is segített). Ha egy csomóból elindul a tej, akkor már talán a megindul a többiből is. Én még védőnőhöz is mentem, és kértem mutassa meg a masszírozást, hátha valamit rosszul csinálok. Illetve kórházakban van a csecsemőosztályokon elektromos mellszívó!!
2012. jan. 22. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!