Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért okoz gondot, ha a...

Miért okoz gondot, ha a szoptatás alatt izomlázam lesz?

Figyelt kérdés

Azt olvastam, hogy a szoptatós anyukáknak figyelniük kell arra, hogy ne alakuljon ki náluk izomláz! :O

Azt már nem indokolták meg, hogy miért is gond ez!

Kisfiam 2 hónapos, lassan kezdenék mozogni, de az tuti, hogy eleinte a legkevesebb mozgás is izomlázat okoz, hiszen eddig "punnyadtam"

:)

Szerintetek ha Leg Magic-el edzenék azzal bajt okoznék?

2012. jan. 20. 23:33
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha jól emlékszem, akkor az izmokban tejsav képződik a túlzott izommozgás következtében és az nem szerencsés a babára nézve.

Azért reméljük, más is válaszol, aki talán nálam jobban ért a témához.

2012. jan. 21. 00:06
 2/6 anonim ***** válasza:

Igy van, izomlaz hatasara a szervezet tejsavat termel, ami rontja az anyatej minoseget. Legjobb esetben a baba ezt eszre se veszi, de rosszabb esetben elutasithatja a cicizest a tej ize miatt.

Persze ha figyelsz es nem viszed tulzasba a mozgast, akkor egesz nyugodtan kezd el a tornat.

2012. jan. 21. 00:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Enyhe izomláz semmi problémát nem fog okozni. A tejsav szerintem nem érinti az anyatejet, de ha igen, az én gyerekeim nem panaszkodtak érte soha, a nagyobbom majdnem 3 évig, a kicsi másfél évig szopizott. A nagyobbom még akkor sem választotta el magát, amikor pocakba került a tesója, még majdnem egy évig tandem szopiztak. A kicsi nem ilyen engedékeny, ő nemrég abbahagyta a szopizást, most vagyok félidős kismama.

Egy sportoló anyuka

2012. jan. 21. 07:53
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Az izomláznál tejsav képződik!Amitől keserű íze lesz a tejnek!

De én írtam szerintem neked,hogy ha betartod a fokozatosságot akkor nem lesz gond!Természetes hogy kicsi izomláz lesz,hisz kihagytál egy csomó időt! :)

De arra figyelj oda,hogy ne erős izomláz legyen!Tehát ne olyan,hogy baszVrsz a mozgástól másnap!

ÉS igyál mozgás után sokat,hogy pótold a folyadékot!ha izomlázad lesz másnap,akkor is javasolt sokat inni,hogy hamarabb ürüljön a szervezetedből a tejsav!

Nekem is volt szopialatt izomlázam,és nem hagyta abba...Szóval a lényeg az apránként, fokozatosan...

2 éves kislány és 24 hetes pocakcsajszi anyuja

2012. jan. 21. 13:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Több napos kérdés, de azért válaszolok. Én ezt a kérdést két éve egy gyerek-gasztroenterológus főorvosnak tettem fel. Ő azt mondta, hogy a legelterjedtebb hülyeségek egyike, hogy a sporttól, vagy az izomláztól megváltozik a tej íze.

Különben én futottam szoptatás alatt, semmi gondom nem volt vele.

2012. jan. 23. 22:52
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves utolsó!

Én is így gondoltam, de ugye a neten olyan sok mindent olvas az ember. Csak riogatnak, de aztán nem indokolják meg, hogy mit miért nem szabad!

Akkor nyugodt szívvel állok neki mozogni!

:)

Reszkessetek kilók :

2012. jan. 24. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!