Van elég tejem?

Figyelt kérdés
Kislányom 5 hónapos, és jön a foga. Sokat küszködik, időszakosan nincs olyan étvágya sem. Ha este eszik, akkor reggel 9 kor megszoptatom. Majd olyan dél körül is szopizik, és legközelebb 3 órakor adok neki először tápszert. Létezik, hogy elég a tejem neki, vagy mi lehet? Bár lehet, hogyha 3kor is szopizna elég lenne neki, de félek, hogy nem ezért adok tápszert is neki, mert akkor látom, hogy mennyit eszik.

2012. jan. 18. 19:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Teljesen normális,hogy kevesebbet eszik.A fogzás okozhat étvágytalanságot.És ez eltarthat pár hétig is.Ha nem drasztikus a súlycsökkenése ne aggódj.Segítsd átvészelni.Nekünk a dentinox,és éjszakára a nurofen jól bevált.Sok türelmet és kitartást kívánok.
2012. jan. 18. 20:42
 2/3 A kérdező kommentje:
Igazából nekem nem a fogzással van problémám. Hanem itt az a kérdésem, hogy elég-e neki a tejem??? Nem merek leállni a tápszerrel, hogy nehogy "éhezzen".
2012. jan. 18. 21:05
 3/3 anonim ***** válasza:
Ezek szerint napi 5ször eszik? Mindenképp érdemes lenne elhagynod a tápszert, ha lehet h van elég tejed. Mi épp fordítva vagyunk. Nem tudom h elég-e neki a tej, mert nem tudom mérni. De a közérzetén és a havi méréseknél látom, h jól táplálom-e (és szerencsére igen) Gondolom ettől tartasz Te is, de a hangulatán egyértelműen látszik, ha "éhezik". Ha napi 5-6x szopizik, akkor kizárt hogy éhezzen. Ha van a melledben tej, azaz szopizza, nem rángatja, és nem sír közben, akkor van neki elég. Így nem kell tápszer. Bízz a kicsid ösztöneiben. Sírni, nyűglődni fog, ha éhes a tápszer nélkül. Ha így lesz, akkor max visszaállsz, és volt két-három nyűgösebb napotok.
2012. jan. 20. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!