Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Sokat eszik mégis éhes marad....

Sokat eszik mégis éhes marad. Előfordulhat, hogy a tejem nem elég tápanyaggazdag?

Figyelt kérdés

4 hetes babánk az elmúlt napokban egész délután nyüglődik, órákat eszik szinte folyamatosan, majd fél óra/óra múlva újra reklamál, hogy éhes. Lemértem, simán megeszik ilyenkor 70-100 ml-t, utána elnézelődik, majd megint kezdi a nyüglődést és általában így megy ez kb éjfélig. Természetesen normális alvás nélkül :(

A kakija sem az a megszokott sárga színű, hanem zöld. Lehet túl sok az előtejem?

Holnap beszélek a védőnővel is, csak gondoltam előbb infokat gyűjtök, hátha más is tapasztalt már ilyet, mert amikor elkezdődött ez a nyüglődés és mondtam neki, hogy egész délután fent vagyunk, akkor azt válaszolta: Örüljek, hogy délelőtt legalább alszik...

2012. jan. 15. 18:40
 1/10 anonim ***** válasza:

Az alapján amit leírtál, nem a tápanyagtartalmommal van baj, hanem azzal, hogy csak előtejet iszik, nem lakik jól, mert nem jut hozzá a hátsó zsíros tejhez.

Nekem is ez volt a gond, én mindig lefejtem kb. 40-50ml-t, és utána jóllakott, akár 4 órát is kibírt:)

2012. jan. 15. 18:42
 2/10 anonim ***** válasza:

3 hetes kor körül (plusz-mínusz pár nap) fejlődési ugrás van! Vagyis a babád mindent úgy csinál, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Szaporítja a tejedet. :-)

Ne aggódj, nincs olyan, hogy nem elég tápláló a tej, arra viszont figyelj, hogy jól ürítse ki a melledet, mielőtt a másikat kínálnád neki, mert amit előttem írtak, az igaz, vagyis hogy az első tej vizesebb, a hátsó tej zsírosabb, laktatóbb.

De aggódnivalód nincs, minden rendben veletek.

Ha valódi infókat akarsz, felejtsd el a védőnőt, olvasgass itt: [link]

2012. jan. 15. 19:14
 3/10 anonim ***** válasza:
A lányom 6hetes, most hétvégén ugyanezt művelte:-) Én is a tejre saccoltam, vagy a hasára, Ő 8-kor kidőlt és aludt 4.30-ig:-) Általában a zöldes kaki hasfájásnál van.
2012. jan. 15. 19:46
 4/10 anonim ***** válasza:
A zöld kaki egyértelműen arra utal, hogy túl sok tejcukorban gazdag első tejet iszik. Próbáld lefejni szopi előtt.
2012. jan. 15. 21:15
 5/10 anonim ***** válasza:

az a 70-100 mili nekem nem tűnik olyan eszméletlenül soknak.

Az én babám 4 hetesen simám megevett 100-120 miliket 3 óránként és nem volt egy nagyon dagi gyerek... egészséges külseje van.

Szerintem is sok lehet az előtej... próbáld meg a fejést és akkor a zsírosabb tejet tudja szopizni, amivel jobban jól lakik.

2012. jan. 15. 22:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy éhes, vannak babák, akiknek bármi bajuk van, úgy jeleznek, hogy éhesek, és folyamatosan szopiznanak, mert ez megnyugtatja őket! Nekem két kisfiam is ilyen volt. És mivel sokat eszik, fáj a pocija, viszont erre megint úgy reagál, mintha éhes lenne, ez nyugtatja meg. Ez egy ördögi kör, de majd vege lesz:-) A zold szeklet pedig a tuletetestol lehet, az én kisfiaim pont ilyenek voltak és 40 dkg-ot !!!! híztak hetente, három honapos korukig. Mondanám, hogy ne adj annyi cicit, dehát szegényt valószínűleg ez nyugtatja meg. Nálunk három honapos korban elmult!
2012. jan. 15. 23:31
 7/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát!

A tegnapi napunk (meg úgy kb az elmúlt másfél hét is) a következőképpen nézett ki:

- 7 körül kelés, kaja - 20 perc, visszaalvás, háromnegyed 11ig.

- újra evés, 1 cici, úgy bő 1 óra. Közben néha/néha sikoltozás, sírás, cincálás, majd újra pár perc evés, néha bealvás, majd büfiztetésnél már kipattanó szemek, cicikövetelés, de ha más pózba teszem, akkor "elfelejti", elnézelődik, úgy tűnik jól van, majd megunja, újra csücsörít, sír, mellre teszem, eszik. ez megy kb este 10ig, kisebb megszakításokkal (tisztábatétel, nézelődés, séta - közben rögtön elalszik, de ahogy a ház elé érünk, pattan ki a szem, karban elalvás, de negyed óra múlva ébredés, fürdetés stb.)

- majd 11 körül már irtózatosan sajgó mellekkel (4 hét alatt már megedződhetnének végre :S) fogom és odaadom neki a reggel lefejt 100ml tejet, amit rögtön behabzsol - miután már 1 órát csüngött cicin és nyelt ott is folyamatosan, amitől végre elalszik.

- majd reggel f6-f8ig csend van (4 hetes!), akkor eszünk újra, megint max 20 perc, rögtön be is alszik, én közben lefejem a már szétdurranás közeli állapotban lévő másik cicim + a ki nem evett maradékot, és beteszem a hűtőbe, mint valami életmentő varázsitalt, ami a 12 órás szoptatási és karontartási haccacáré után este végre álomba szenderíti.

2012. jan. 16. 10:04
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát... ha reggel tudsz 100 milit lefejni a teli + maradékból, akkor lehet, hogy azért nem akarja abbahagyni a szopizást, mert éhes marad...

Éjjel szoktál fejni?

Érdemes lenne, mert a tejtermelés attól marad fenn és növekszik, ha elegendő inger éri. Éjjel is. ha 10-12 órát hagyod pihenni, akkor apadni fog a tejed.

Napközben is érdemesebb lenne valahogy kialakítani úgy a napirendet, hogy tudjál szoptatás után fejni és legyen egy kicsi ideje pihenni a cicinek (2-3 óránkénti szoptatás lenne az ideális)

Tudom, hogy nagyon nehéz, de hosszútávon ez vezetne eredményre. Ha éjjel is fejnél, akkor azt esetleg oda tudnád adni neki ebédre, és akkor talán könnyebb lenne, mint ez a 8-9 óra folyamatos cicizés.

Ha nem akarod cumisüvegből etetni, akkor lehet kiskanállal, fecskendővel, vagy van egy szoptanít nevű termék is, amit ki lehet próbálni (én próbáltam és nem sok hasznát láttam, de hátha másnak jobban beválik)

[link]

2012. jan. 17. 12:44
 9/10 A kérdező kommentje:

Igen ma éjjel már beállítottam az órát és fejtem egyet hajnalban, meg lehet megpróbálom, hogy fél órát hagyom csak egyik cicinm aztán váltunk a másikra. Ennyi idő alatt azért csak ki kéne ürítenie, nem? Mert nagy baba, elég erősen szív, szerintem ezért is fáj még mindig. Ha meg még 2 után is nyügös, adok üvegből.

Cumizavar ide vagy oda, a kiskanalazást nem bírja türelemmel, a fecskendővel meg félek, hogy megsértem az ínyét ahogy kapkodja a fejét.

2012. jan. 17. 13:12
 10/10 anonim ***** válasza:
Azt, hogy kiürült-e a melled le tudod ellenőrizni, ha szoptatás után megpróbálsz fejni. Valamennyi fog belőle jönni, de ha csak pár mili, akkor kiürült. Ha sok jön még belőle, akkor valami más baja van a babádnak. Lehet, hogy nem jön olyan gyorsan, mint szeretné. pl.
2012. jan. 17. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!