Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tegyek? 5 hetes kislányom...

Mit tegyek? 5 hetes kislányom nagyon sokat cicizik.

Figyelt kérdés
Ezt úgy kell elképzelni, hogy 6-kor elkezdi eszik egy olyan másfél órát, megszakításokkal mert büfizik, majd megint kér, ha nem adok ordít. Ekkor vissza alszik 10-ig kb és innentől szinte végig enne egéssze délután 3-4-ig amikor van egy nagy alvása. Este 7 fele megébre és este 10-ig megint csak eszik.Az éjszakát átalussza és én arra gondoltam hogy napközben pótolja be azt, hogy éjszaka nem eszik. Én nem tudom ez normális?
2011. aug. 25. 16:16
 1/8 anonim ***** válasza:
52%
Az hogy egész nap a szájában van a cici nem túl jó!!Lehetséges hogy szomjas, viszont a tejed zsírdús így nem oltja a szomját!Tudom hogy nem szoktak más folyadékot adni anyatejes babáknak, de én megpróbálnám!
2011. aug. 25. 16:25
 2/8 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, hogy szomjas. Ma kapott béby italt amit a korházban adtak. Úgy itta szegénykém. Én rakom cicire, de elég fárasztó szinte egész nap ott legyen. Persze nem kínzom ő a legfontosabb.
2011. aug. 25. 16:36
 3/8 anonim ***** válasza:
66%

Én meg nem próbálkoznék semmivel...

meleg van, nem csoda, hogy sokat szopizik

Amúgy meg még picike, be fog állni neki a napirend.

Ha végigalussza az éjszakát, ilyen picinek, akkor tedd össze a két kezedet, és nap közben szoptasd amikor éhes:)Ja és lehet nem csak a cici kell neki, hanem a közeléged is, amit szintén nem kap meg éjjel.

Lehet ha nem adnál neki cicit, éjjel elkezdene felkelni.

Ha az 1. babád, és ezekben az ébrenlevős időszakokban amúgy sincs más dolgod, akkor etesd, ahogy kéri, és örülj, hogy tudsz éjjel aludni:)

Amúgy mikor ébren van, konkrétan ültök 5-6 órát és majdnem végig cicin van, vagy azért felállsz, sétálsz vele?Mennyi ideig van egyszerre a ciciden és mennyi ideig "pihen" utána kb, míg újra kéri?

2011. aug. 25. 16:41
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát eléggé leírtam mennyit van cicin, sokszor akár másfél órát is megszakítással. nekem természetesen ez a dolgom és szívesen is csinálom, de főzni takarítani is kellene néha:)
2011. aug. 25. 17:14
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

2.vagyok, én várnék még a helyedben a "beavatkozással", mert még picike...én kb 5-6 hetesen kezdetem "beleszólni" a ritmusába, de csak azért, mert nappal egyhuzamban aludt 4 órákat, éjjel meg alig aludt 1-2 órtá....ezt nem bírtam, így felkeltettem nappal, 3 óránként szoptattam, így beállt nagyjából, rájött, hogy éjjel kell aludni.

De nálatok szerintem nincs gond, oszd szét a takarítást több napra, főzz több napra olyat,ami gyorsan megvan, és várj még, hátha átalakul magától a napirend.

Ja és aludj jól éjszaka:)

2011. aug. 25. 18:10
 6/8 anonim ***** válasza:
66%
tavaly ilyenkor ugynez ment a lányommal, júl 31én született és szinte csak akkor nem volt az ölemben (és ezáltal cicin) amikor aludt! pár hónapig igy volt,durván 5...és még az éjjelt sem aludta át, sokszor felébredt szopni, de nem aggódtam mert nőtt is! anyatejen kivűl enni inni 6 hós korától kapott, de csak most 1 évesen érdeklődik komolyabban. nagyon szoros köztünk a kapcsolat,de kiegyensúlyozott! mindigis imádtam az ölemben tartani, főleg újszülőtt korában, még éjjel is a testemen aludt! bocs ha mellébeszéltem, de olyan jó volt most ezekre visszaemlékezni!
2011. aug. 25. 18:45
 7/8 A kérdező kommentje:
Orsika nem nyugodt sajnos, mert mikor nem eszik és nem is alszik, akkor csak sír. És én már tanácstalan vagyok. Elfogadta a teát szívesen és az orvos is azt mondta ilyen nagy melegbe nyugdtan adjak.
2011. aug. 25. 21:16
 8/8 klixa ***** válasza:

Próbálj gyenge limonádét adni neki, lehet nagyon szomjas. Mi ma vagyunk 2 hónaposak, az elején ő is szinte folyton cicin volt, mára már kialakult a saját kis ritmusa, de pl. ma egész nap cicin volt, mert egyrészt meleg volt, másrészt apának el kellett utazni egy napra. Ne aggódj. Majd beáll az ő ritmusa is. Adj még neki időt. Meleg is van, és megszoknia is nehéz. Mégiscsak a kényelmes "méhecskéből" kikerült a "vad" világba...:)

Ha szomjas, kéri a cicit... ha éhes, kéri a cicit. ha veled szeretne lenni, kéri a cicit...:)

2011. aug. 26. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!