Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mért van az, hogy ha alig...

Mért van az, hogy ha alig iszom, vagy ha sokat iszom ugyanannyi tejem van?

Figyelt kérdés
2011. dec. 19. 17:17
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:

Szia!

A folyadék abban segít, hogy beinduljon a tejed szülés után, illetve, hogy ne apadjon el amikor szoptatsz. A mennyiséget, hogy mennyi tejed van, csak az befolyásolja, hogy mennyit szopik ki a pici, vagy mennyit fejsz még le pluszban. Minél több tej fogy a ciciből annál több tejed lesz. A folyadék fontos, de attól nem lesz több a tej mennyisége. 18 hónapig szoptató anyuka

2011. dec. 19. 18:13
 2/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Eddig mindenki azt mondta (védőnő is),hogy akkor lesz sok tejem ha sokat iszom! Kisfiamnál erre nagyon odafigyeltem,most azonban sokkal kevesebbet de ugyanannyi tejem van most is(de sajnos kevés,mert tápszerrel kell pótolnom)
2011. dec. 19. 18:22
 3/40 anonim ***** válasza:
Akkor lesz elég a tejed, ha azután, hogy evett még fejsz egy kicsit. A tápszert pedig ne cumisüvegből add neki, mert akkor rájön, hogy abból sokkal gyorsabban és könnyebben tele tudja rakni a pociját. A mellbimbódat megfelelően be tudja kapni, elég nagy a mellbimbód, mert még az is okozhatja, hogy keveset eszik. Mennyi idős a baba?
2011. dec. 19. 18:45
 4/40 xStefix ***** válasza:

A sokat ivás nem azt jelenti, hogy túl sokat kell, mert ha túlzottan sokat viszel be, annak sincs épp jó hatása.

Egyébként nem lehet így kijelenteni, hogy a több folyadéktól nem lesz több a tej, mert van, akinél ez is sokat számít! (Illetve főként úgy jön elő, hogy ha kevesebbet iszunk, akkor gyakran lecsökken a tej.) Ki kell tapasztalni, kinek mennyire van szüksége szoptatás mellett.

Ha ettől függetlenül úgy érzed, nem elég a tej, akkor nem valószínű, hogy a folyadék mennyiségével van gond, hanem inkább a gyakorlatban lehet a baj. De több részlet kellene...

2011. dec. 19. 19:45
 5/40 anonim ***** válasza:
Első vagyok! Ha nem iszol eleget, akkor kevesebb lesz a tejed ezt szokták mondani, ami igaz is, de az, hogyha többet iszol, akkor több lesz ez csak abban az esetben igaz, ha eleve kevés folyadékot viszel be. 18 hónapig szoptattam és a folyadékbevitel az első két hét után egyáltalán nem befolyásolta a tejem mennyiségét. Az viszont, hogy hányszor raktam cicire a kisfiamat, azonnal jelentkezett, ha azt akartam, hogy több legyen a tejcsi, akkor két óránként cicire raktam és így megnőtt a tejtermelés. Ha azt akartam, hogy kevesebb legyen a tejem kevesebbszer raktam cicire a babám.
2011. dec. 19. 22:08
 6/40 A kérdező kommentje:
Ügyesen be tudja kapni a mellbimbóm,ki is szívja az összes tejet,ha próbálok utána fejni nem jön semmi! Próbáltam,hogy igény szerint szoptatok,nagyon sokszor kérte a cicit szinte egész nap szopott de pár nap után teljesen kiázott a mellbimbóm,olyan volt mikor rákapott mintha parázzsal égették volna,de sajnos nem lett több tejem! Kisfiam hamar rájött,hogy cumisüvegből könnyebb enni,így fejtem,akkor próbáltam,hogy 2-2,5óránként fejtem,de akkor sem nőtt a tej mennyisége:(
2011. dec. 20. 12:53
 7/40 xStefix ***** válasza:
Hát így sajnos nem is valószínű, hogy több lesz. :-S
2011. dec. 20. 14:09
 8/40 anonim ***** válasza:
A fejéssel csak akkor lesz több a tejcsi, ha szopi után fejed le. Az az időszak, amikor még a baba se annyira ügyes és még a mellbimbódnak is szoknia kell a terhelést nehézkes, de megéri kihúzni. Rá kell jönni, hogyan lehet segíteni a babának, hogy könnyebben ki tudja szívni. Általában a bimbóvédőkrém és a bimbóvédő segít ezen az időszakon azoknak, akiknek a mellbimbójukkal nincsen probléma. Abban az esetben, ha esetleg a mellbimbó kicsi vagy befelé forduló, akkor mellbimbó kiemelőt kell venni, mert a baba azért nem tudja rendesen bekapni a cicit, mert kicsi neki és ezért is fáj annyira. A tej ami a ciciből jön elég összetett. Ha nem szoptatsz csak fejsz, akkor ami kijön az a tej első része, ami a folyadékpótlást segíti a baba szervezetében (ezért is nem nagyon kell a babáknak külön folyadékot fogyasztani), amikor ez a hígabb könnyebben kifejthető tej kijön, utána van a cukrosabb magasabb szénhidrát tartalommal bírom picit sűrűbb tej és az utolsó, ami nagyon fontos, amikor kiürül a cici az a zsírban gazdag tej, ami már elég sűrű. Ha ezt nem tudod kifejni, márpedig fejéssel ezt elég nehéz, akkor nagyon nehezen fog nőni a tej mennyisége. Érdemes akár egymás után többször egy cicire tenni a kicsit, hogy teljesen kiürüljön a cici, mert az azt jelzi a szervezetnek, hogy nem elég a tej és beindítja a tejtermelést. Tudom, hogy szenvedésnek tűnik az egész, én is átéltem és nagyon macerás, de megéri!
2011. dec. 20. 14:26
 9/40 anonim ***** válasza:
A lényeget elfelejtettem, az első időkben 3-4 napot is igénybe vehet mire észreveszed, hogy nő a mennyiség, nem sok az a mennyiség amivel az első hónapokban bővül az igény, ezért is nehezebben észlelhető, aztán ezt már 1 nap alatt is tudod korrigálni a későbbiekben.
2011. dec. 20. 14:29
 10/40 anonim ***** válasza:
Még egy kérdés, mennyi ideje szoptatsz?
2011. dec. 20. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!