Mért van az, hogy ha alig iszom, vagy ha sokat iszom ugyanannyi tejem van?
Ha tejlázad lett, akkor biztosan megnőtt a tejed mennyisége is, illetve ezen túl még lehet, hogy nem is ürült ki a melled rendesen. Tejláz általában akkor van, ha túl sok tej tárolódik egyszerre a mellben, úgyhogy szerintem igenis jól reagáltál a teára, csak épp túlzottan.
És ezért azt javasolnám elsőre, hogy próbáld meg a teát újból, de kisebb mennyiségben, mint korábban! Legyél óvatos vele, mert nyilván nem akarsz még egy tejlázat, de ha kevesebbet iszol és odafigyelsz a folyamatos mellürülésre, akkor szerintem nőni fog a mennyiség.
Még egy kérdés: amikor csak szoptatással szaporítottál, meddig vártál a tápszeradás nélkül? Mert ha rendszeresen adsz pótlást és aztán hirtelen elhagyod, akkor jópár napot igénybe vehet, amíg megnő a tejed, semmiképp nem 1-2 nap alatt lesz több.
Akkor lehet,hogy megpróbálom mégegyszer a teát de csak két naponta iszom! Amikor ittam akkor napi másfél litert csináltam! Minden szoptatás után próbáljak meg fejni,hogy kiürüljön a mellem?
Akkor volt,hogy kizárólag szoptattam amikor hazajöttünk kórházból,egy hét után mentünk ellenőrzésre és akkor mondták,hogy fogyott, és tápszer kell!
Te nem ellenőrizted otthon akkoriban, hogy valóban fogyott-e? Mert az első 1-2 hétben azért naponta 1x érdemes lehet otthon is lemérni a babát, csak hogy lássuk, rendesen beindult-e a hízás.. Mert az egyszeri benti mérés (hacsak nem jelentős súlyvesztésről volt szó), még nem feltétlenül jelentette, hogy tényleg akkora baj volt, hogy rögtön tápszer kellett volna. Bár persze ez is megeshet, nem tudom a részleteket.
Szerintem is próbáld a teát, ahogy írod; és a napi másfél l az tényleg brutál sok, nem csodálom, hogy bedurrantál tőle! (Bár ez azért bíztató jel, mert reagálsz a tea összetevőire.)
Fejni fejhetsz minden szopi után is, ha szükségét érzed, de az is jó, ha majd csak akkor, amikor úgy érzed, hogy marad is benne valami (pl. reggel). Én nem vagyok annyira fejéspárti, mert a babó a leghatékonyabb mellszívó, úgyhogy én arra bíztatnálak elsősorban, hogy szoptasd csak, ahányszor kéri és amíg bírod. De erre nyugodtan rásegíthetsz még a fejéssel is, ártani nem fog. Csak kíméletesen csináld, hogy ne készüljön ki tőle a melled.
Sok sikert, majd írj, hogy alakulnak a dolgok!
Jólvan, hajrá, ez jó jel! :) De ügyelj arra, hogy ne telítődj azért túl, mert az megint visszaveszi a tejet. Amikor érzed, hogy kezdesz keményedni, minél hamarabb szoptass vagy fejj belőle. Ha fejsz, nem kell üresre, csak épp annyit, hogy megkönnyebbülj.
Remélem, pár nap alatt ki tudod tapasztalni, hogyan kell csinálnod, hogy a legjobb legyen. :)
Nagyon örülök én is, hogy jól alakulnak a dolgok!
Ugyan azt írtam volna, amit az előttem szóló, úgyhogy nincs komment, csak biztatás! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!