Lehetséges hogy nem elég tápláló a tejem?
Figyelt kérdés
2 hetes babám 1-1,5 oránként szeretne enni, de miért?Mit kell ilyenkor tenni?2012. jan. 7. 18:23
1/9 anonim válasza:
Méred, hogy mennyiket eszik? Lehet, hogy egyszerre nem eszi meg azt az adagot, amitől jóllakik. Ha ilyen gyakran eteted megfájdul a hasa, mert nincs ideje megemészteni, ami a gyomrában van. Legalább 2,5-3 órát be kéne tartani. Egy ekkorka baba olyan 60-80ml-ket eszik egyszerre. Lehet, hogy még nincs elég tejcsid, akkor viszont pótolni kellene.
2/9 anonim válasza:
dehogy kell pótolni, nagyon kicsi még ,nem mindig akar enni néha csak megnyugtatja a cici, látod rajta mikor kortyol jó nagyokat és mikor van hogy csak cuclizik. Van akinek evés evésbe folyik az elején mert egy egy szoptatás akár egy óráig vagy tovább is eltart neki is meg kell még tanulni. Ha hízik a babád kiegyensúlyozott akkor nem kell neki pótlás. Ha nagyon tudni akarod kb elég e neki a tejcsi akkor kb a testúly kg-nként 150 gr tejcsivel számolj azaz egy 3 kg-s babánál 450 gr-ot jelent egy 24 órában de ez is csak egy viszonyszám. Így lemérhetsz egy egész napot de figyelj hogy ez 24 órára vonatkozik. Az anyatej könnyen emészthető nincs arra szabály hogy 2-3 óránként kell ennie. Az első pár hét általában rámegy az összeszokásra ezért is nevezik többek között gyermekágyi szakasznak.
3/9 anonim válasza:
második vagyok azt elfelejtettem hogy olyan nincs hogy nem elég tápláló a tejed a babádnak a te tejed olyan amilyen neki a legjobb. Az lehet hogy túl sok előtejet eszik, ami hígabb laktózban gazdag ezért ha tudod próbáld meg többször ugyanabból a mellből etetni így több zsírosabb tejhez jut és a hasfájást is elkerülheted ha szerencséd van, mert a laktóz puffaszt amitől fájhat a hasuk. Vagy evés előtt fejd ki egy kicsit az elejét, hogy a hátsó tejhez jobb arányban hozzájusson. Ha egyébként túl sok előtejet evett látod a pelusban mert ez zöldesre színezheti az anyatejes kakit.
5/9 xStefix válasza:
Egyébként: "1-1,5 óránként szeretne enni, de miért?" Szerinted? :) "És mit kell ilyenkor tenni?" Szerinted? ;)
Nem bántalak ám, csak ez olyan kis aranyos volt. :D
6/9 xStefix válasza:
Nem tudom, mi nem teszett a 2. válaszban, pedig ez a "helyes" vélemény...
7/9 anonim válasza:
Én is ezen aggódtam, de megnyugtattak, hogy a tápértéke közel azonos az anyatejnek. Az én babóm 4,5 hónapos és még mindig 2 óránként szopizik, éjszaka is. Nem csinálok belőle ügyet inkább ez mint a tápszer.
8/9 Click0218 válasza:
Azért van a védőnő, hogy az ilyen kérdésekkel hozzá fordulj.
9/9 xStefix válasza:
Nem, sajna 10-ből 7 védőnő pont azt fogja mondani, amit a kérdező is tudni vél/kérdezett....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!