Milyen szoptatni ha a picurnak kibújik a fogacskája? Mire kell figyelni, hogy ne fájjon? És mi a helyzet olyankor ha cicin elalvó a baba?
2012. jan. 20. 15:49
1/8 anonim válasza:
Az enyémnek 6 foga van, ugyanis 1 éves.
Semmi különbség. Eleinte kellett neki szólni, hogy ne harapjon, mert az fáj, de nagyon hamar (értsd pár nap) megtanulta, hogy óvatosan is tud szopizni.
Most már nincs ebből gondunk. Néha véletlen ráharap, de ilyenkor is elég szólni neki, és már el is engedte.
2012. jan. 20. 15:53
2/8 A kérdező kommentje:
:)
2012. jan. 20. 16:00
3/8 anonim válasza:
Nekem még csak 2 fog van kinn. 1-2 harapástól eltekintve nem volt gond, hamar megtanulta, h fáj, ha harap. de lehet h még korai elkiabálni. :-)
2012. jan. 20. 16:14
4/8 anonim válasza:
Arra kell figyelned ha elalszik rajta,mert álmában össze szoríthatja-megharapja-,menet közben fogod érezni mikor szeretné "meg cincázni"akkor határozottan szólsz neki"nem szabad"!én 28hónapig szoptattam,nem volt harapás,,,,,Ne aggodj megfogja tanulni.Minden jót nektek!
2012. jan. 20. 16:50
5/8 anonim válasza:
Szia!
A lányom 6 hóig csak anyatejes volt,és3 hósan bújt ki az alsó kettő!Akkor ugye még nem érti amit mondok :) de az első héten 3* okozott fájdalmat soha többé! :)6 hósan lett 4 akkor márannyira vigyázott,hogy egyszer sem harapott meg!Most 2 éves 2 hós,és még mindig szopizik,és azon alszik el legszívesebben!Néha most összeharap,mikor már alszik,de ha szisszenek,vagy azt mondom fáj...Akkor álmában is elenged!Ha összeharap,mondd neki határozottan,(de nemkiabálva) hogy aúúú,ez fájt (de amúgy hidd el tudni fogja hogy "rosszat" tett)ÉS hamar leszokik :)
Nálunk 16 fog van már 15 hós kora óta de nem zavarja a cicit! :)
2 éveskislány és 24 hetes pocakcsajszi anyuja
2012. jan. 20. 18:10
6/8 anonim válasza:
2,5 éves koráig szopott a lányom. Az első foga 11,5 hónaposan bújt ki. Akkor volt, hogy ráharapott, de óvatosan bedugtam a szájába az ujjamat, így elengedte. Közben meg nyugodtan/ne higgye, hogy játék, mert mondjuk fura arcot vágok... kellemetlen, de előre kell gondolkozni!/mondtam neki, hogy fáj, ezt nem szabad. Talán 2-3 eset után nem csinálta soha..
2012. jan. 20. 18:53
7/8 anonim válasza:
fél évesen jött ki az első két foga,ekkor kb. kétszer megharapott,most 9hónapos,2 hét alatt lett még neki 4 de semmi harapás,nagyon ügyesen csinálja.Ő is cicin elalvós baba,annyi,hha elalszik,akkor néha meghúzza,de nem harapja.Én semmit nem csináltam/mondtam neki,sztem,ha alapból jó technikával szopizik,akkor 1-2 baleseten kívül nem lesz más probléma.
2012. jan. 20. 22:26
8/8 alaszka válasza:
Enyém 7 hónapos, 4 foga van már. Eleinte mikor az alsók kijöttek, előszeretettel rágcsált vele engem is, szopi közbe rámnézett vigyorgott egyet, és harapott, na akkor elvettem a cicit, és rászóltam hogy nem szabad, ezt még 1-2 hétig játszotta, majd leszokott róla szerencsére. Most már csak akkor fordul elő, ha nagyon mohón eszik, véletlenségből. Amúgy nem is érzem, hogy ott a foga.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!