Szoptatási problémák. Tapasztaltabb anyukák válaszolnátok?
Hasonló volt a helyzet nálunk is. Egyszercsak már nem akarta elfogadni a cicit, elfordította a fejét, sírt, vagy elkezdte szopni az ujját. Mondjuk nekem nagyon spriccolós cicim van, ha belövel, akkor 5 lyukon sugárba mindenfelé spriccel, de akkor sem kellett a babámnak, ha előtte felpuhítottam kicsit. Próba, próba, semmi, vagy pont az ellenkezője, elfogadta, és üresre szívta teljesen. Én sem tudtam, hogy miért van az, hogy egyszer egyáltalán nem kell, máskor meg mint aki éhezett, úgy szorította és szívta. Sokszor voltak csomók a mellemben emiatt, fájt, begyulladt, ha meg lefejtem félig emiatt, és utána mégis kellett neki, totál üresre szívta, akkor csak mégtöbb tejem lett. Mert a cumisüveget ugyebár nem akarta elfogadni. Védőnőm tanácsolta, hogy kiskanállal adjam neki vagy pohárból. Fele mellé ment, babám fintorgott, fészkelődött, nem volt jó, csak még feszültebb lettem, amit ő is megérzett. A doktornő már írt fel tápszert is. Hátha a tejemmel van baja. Az sem kellett neki.
A változást nálunk a következetes napirend hozta meg. Megpróbáltam odafigyelni az órára. Nem próbálkoztam a kínálgatásokkal, ha sírt eltereltem a figyelmét kivárva a min. 3 órát. Nem volt többé igény szerint, csak az óra szerint. Hamar hozzászoktunk, és nyugisabbak lettek a mindennapok. Ez volt 4 hónaposan, 5 hónaposan meg elkezdtem a hozzátáplálást, amit imádott. Igaz, nekem mindvégig volt elég tejem is. De amúgy meg nem az a lényeg, hogy mennyiket szopizik egy-egy alkalommal, hanem a napi elvárt mennyiség kb. meglegyen. Nekem a védőnő számolta ezt ki. Többször kicsiket vagy ritkábban többet, gyerektől függ. Az is lehet, hogy mozgolódik már a fogacskája a babádnak, azért is lehet nyűgösebb, étvágytalanabb.
Szerintem ne erőltesd neki a szopit, várd ki, míg igazán éhes lesz. Ha fogytán a tejcsi, próbáld meg szaporítani. Tudom, hogy gyakran cicire kell tenni a babát a tejcsi miatt, de szerintem ez sem jó, ha ordít tőle.
Viszont akkor sincs világvége, ha kap tápszert is. Inkább ez, mint az idegbaj! Mikor már feladtad, akkor szopizott a legtöbbet, mert lehet akkor voltál a legnyugisabb az elmúlt időszakhoz képest :-)
Kitartás!! :-))
Érdekes, hogy csak egy ember írta a SZTRÁJKOT.. pedig ez egyértelműen az!
Kérdező, itt olvashatsz el mindent a problémáról és a megoldásról:
Nem lehetetlen megoldani, de sok kitartás kell hozzá, leginkább a te részedről! Ha egyedül nem megy, mindenképp szakmai segítség, támogatás kell hozzá, mert elég idegtépő tud lenni, amíg javul a helyzet.
És az első lépés, hogy azonnal elteszed az üveget, mert több, mint valószínű, hogy cumizavarból nőtt ki a dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!