Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatási problémák. Tapaszta...

Szoptatási problémák. Tapasztaltabb anyukák válaszolnátok?

Figyelt kérdés
3 hónapos a lányom. Születése után nem nagyon tudott szopizni, ezért 5 hétig fejtem a tejem úgy kapta meg cumisüvegből, aztán valami csoda folytán ügyesen szopizott mostanáig, 80-150-et megevett volt hogy egy mellből, egyáltalán nem zavarta, hogy előzőleg cumisüvegből evett. Aztán fokozatosan leépült a dolog kb. hó elejétől. Egyre kevesebbet szopizott időre is, olyan 15-20 perc volt egy szopi előzőleg, s volt úgy hogy 5 perc alatt elintézte, de úgy hogy folyamatosan sírt, nyűgösködött szoptatás közben. Egy két napig nem aggódtam aztán kezdtem mérni, ilyenkor 30-60 ml-t evett csak, néha 80-90-et. Közben a sírás állandósult, 2 napra odáig fajult, hogy a cicimet sem volt hajlandó bekapni, sőt ha már letettem a párnára és meglátta, hogy megint szopizni kell, már keservesen sírt.Tápszert kezdtem adni neki,amit viszont szívesen evett. Folyamatosan próbálkozom a szoptatással is, de csak kevés sikerrel, általában a reggeli szopi még elfogadható, a délelőttit szinte mindig elutasítja, sírás, ilyenkor tápszer.Délután nagy nehezen szopi, 50-60, mivel kevés próbálom ismét szoptatni, de sírás a vége, 1-2 óra sikertelen szoptatás és tápszer volt a napirend kb. Mindenhol azt olvastam, hogy gyakran kell mellre tenni ilyenkor, de azt sehol nem találtam, hogy mit csináljon az ember, ha egyszer nem kell neki? Tőlem akár egész nap lóghatna a cicin, de hát ha egyszer nem akar, pedig én próbálkoztam vagy egy héten át kitartóan, de ő elutasítja. Minden szoptatás kezdete egy megkönnyebbülés, hogy hál isten most legalább elfogadta, de aztán jön a nyűglődés. Tegnap odáig jutottam, hogy beláttam hiába, nagyon kevés a tejem, akkor nem erőltetem a dolgot. 3 órától nem szoptattam, gondoltam akkor ennyi volt a dolog, mindent megtettem, nem megy, erre éjszaka feltellett a mellem, evett 1 ciciből 190-et ennyit még soha, de soha. Most akkor mi lehet a baj? Mit csinálok rosszul? Ja, fejni meg valamiért nem tudok, holott előzőleg tudtam. Megköszönném, ha valaki válaszolna.
2012. jan. 16. 09:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősömtől hallottam,hogy nem akart szopizni a babája,sztrájkolt.Hogy mi miatt,azt nem tudom,de lényeg az,hogy nem adott neki semmi mást egy kis vízen kívül és egyidő után újra jól szopizott.Ha tápszert adsz neki,biztos nem fog rendesen szopizni,mert azért jobban meg kell dolgozni,a cumiból meg pikk-pakk kiszívja,jóllakik,aztán biztos nem próbálkozik a szopival.
2012. jan. 16. 11:57
 12/20 anonim ***** válasza:
fejés,fejés,fejés!!! ha nem szopik akkor is,és ha igen,akkor is.az egyik melledbe viszont mindenképpen maradjon tejci.szopi után azonnal fejés.rengeteg folyadék,mecsek szopitea.
2012. jan. 16. 13:02
 13/20 anonim ***** válasza:
nekem egyébként 800gal született a kicsim,aki kb 2 hónapos korától tudta megenni az adagját.most 9 hónapos és még mindíg csak szopizik,soha nem is evett azóta cumiból.az első 2 hónapot végig fejtem,így lett tejem,de azóta is fejek reggel este,hogy tutira legyen amennyi kell. de nem szabad eröltetni,amikor nem éhes,akkor szopi helyett inkább fejd le és később a szopi után add neki oda.szerintem
2012. jan. 16. 13:05
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem kevés a tejed!
2012. jan. 17. 13:33
 15/20 anonim ***** válasza:
A lányomnál is volt ilyen időszak,de nem adtam fel.Szerintem nálunk az volt a baj,hogy menszis időszakom lett volna,és a hormonok megváltoztatták a tejcsi ízét.De adtam fel,nem adtam neki mást,én a cumival kicseleztem.mikor már jó erősen szívta a cumit,kivettem,és gyorsan odaadtam a cicit.Onnantól már szívta rendesen.Egy ideig így "kínlódtunk",de aztán helyre állt minden.2 év 3 hónapig tartott végül a cicizés!!! Kitartás!!!
2012. jan. 18. 14:25
 16/20 anonim ***** válasza:
keress rá a szopisztrájkra, nálunk is volt és megkérdeztem egy szoptatási tanácsadót, ő sokat segített, másfél hét alatt teljesen visszaálltuunk az eredeti rendre.
2012. jan. 18. 15:09
 17/20 anonim ***** válasza:

Hasonló volt a helyzet nálunk is. Egyszercsak már nem akarta elfogadni a cicit, elfordította a fejét, sírt, vagy elkezdte szopni az ujját. Mondjuk nekem nagyon spriccolós cicim van, ha belövel, akkor 5 lyukon sugárba mindenfelé spriccel, de akkor sem kellett a babámnak, ha előtte felpuhítottam kicsit. Próba, próba, semmi, vagy pont az ellenkezője, elfogadta, és üresre szívta teljesen. Én sem tudtam, hogy miért van az, hogy egyszer egyáltalán nem kell, máskor meg mint aki éhezett, úgy szorította és szívta. Sokszor voltak csomók a mellemben emiatt, fájt, begyulladt, ha meg lefejtem félig emiatt, és utána mégis kellett neki, totál üresre szívta, akkor csak mégtöbb tejem lett. Mert a cumisüveget ugyebár nem akarta elfogadni. Védőnőm tanácsolta, hogy kiskanállal adjam neki vagy pohárból. Fele mellé ment, babám fintorgott, fészkelődött, nem volt jó, csak még feszültebb lettem, amit ő is megérzett. A doktornő már írt fel tápszert is. Hátha a tejemmel van baja. Az sem kellett neki.

A változást nálunk a következetes napirend hozta meg. Megpróbáltam odafigyelni az órára. Nem próbálkoztam a kínálgatásokkal, ha sírt eltereltem a figyelmét kivárva a min. 3 órát. Nem volt többé igény szerint, csak az óra szerint. Hamar hozzászoktunk, és nyugisabbak lettek a mindennapok. Ez volt 4 hónaposan, 5 hónaposan meg elkezdtem a hozzátáplálást, amit imádott. Igaz, nekem mindvégig volt elég tejem is. De amúgy meg nem az a lényeg, hogy mennyiket szopizik egy-egy alkalommal, hanem a napi elvárt mennyiség kb. meglegyen. Nekem a védőnő számolta ezt ki. Többször kicsiket vagy ritkábban többet, gyerektől függ. Az is lehet, hogy mozgolódik már a fogacskája a babádnak, azért is lehet nyűgösebb, étvágytalanabb.

Szerintem ne erőltesd neki a szopit, várd ki, míg igazán éhes lesz. Ha fogytán a tejcsi, próbáld meg szaporítani. Tudom, hogy gyakran cicire kell tenni a babát a tejcsi miatt, de szerintem ez sem jó, ha ordít tőle.

Viszont akkor sincs világvége, ha kap tápszert is. Inkább ez, mint az idegbaj! Mikor már feladtad, akkor szopizott a legtöbbet, mert lehet akkor voltál a legnyugisabb az elmúlt időszakhoz képest :-)

Kitartás!! :-))

2012. jan. 18. 17:11
 18/20 Disi ***** válasza:
Majd írok priviben a fejésről, mert én is nagyon sokat szenvedtem vele, hátha tudok segíteni, de most mennem kell.
2012. jan. 18. 22:39
 19/20 xStefix ***** válasza:

Érdekes, hogy csak egy ember írta a SZTRÁJKOT.. pedig ez egyértelműen az!

Kérdező, itt olvashatsz el mindent a problémáról és a megoldásról:

[link]

[link]

Nem lehetetlen megoldani, de sok kitartás kell hozzá, leginkább a te részedről! Ha egyedül nem megy, mindenképp szakmai segítség, támogatás kell hozzá, mert elég idegtépő tud lenni, amíg javul a helyzet.

És az első lépés, hogy azonnal elteszed az üveget, mert több, mint valószínű, hogy cumizavarból nőtt ki a dolog!

2012. jan. 19. 12:39
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztató válaszokat, magam is arra a következtetésre jutottam, hogy szopási sztrájk lesz. Mindent megpróbálok, hogy megoldódjon a helyzet. Egy-két hét, vagy hónap múlva megírom, hogy mire jutottunk végül.
2012. jan. 19. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!